Younes Abouyaaqoub, des d’avui assenyalat pels Mossos com el presumpte autor solitari de l’atac a Barcelona dijous passat, va assassinar a un conductor a Zona Universitària, va saltar-se el control policial a la Diagonal i va aparcar el cotxe a Sant Just Desvern, al costat de l’edifici Walden. Així ho han assegurat els consellers d’Interior i Justícia, Joaquim Forn i Carles Mundó, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, en roda de premsa
 

El terrorista que aquesta mateixa tarda ha estat abatut per les forces policials catalanes a Subirats, a l’Alt Penedès, va poder sortir de Barcelona gràcies al Ford Focus aparegut a Sant Just Desvern. Segons ha sentenciat Trapero, “tots els indicis” apunten a un cas de robatori del cotxe de Pau Pérez, el jove que va ser trobat al seient de darrere, mort per ferides d’arma blanca.

 

A la mateixa compareixença, el major dels Mossos ha revelat la ruta d’escapament d’Abouyaaqoub. Després de baixar de la furgoneta, va fugir pel Mercat de la Boqueria i va continuar pel carrer Nicaragua.

 

Tot seguit, a l’arribar al pàrquing d’estudiants de la Zona Universitària (18:10h – 18:20h), va veure un vehicle aparcant i el va assaltar. Després de matar Pau Pérez i carregar-lo a la part de darrere del cotxe, va posar rumb al Baix Llobregat.

 

Sempre seguint la versió dels Mossos, en trobar-se el control policial a la Diagonal, el conductor va decidir saltar-se’l. Va envestir una sergent de les forces de seguretat catalanes, va esquivar els trets dels agents i va aconseguir escapar. I minuts més tard (19h), el cotxe va ser trobat a la localitat de Sant Just.

 

És aquí quan es va perdre el rastre d’Abouyaaqoub, que no ha estat localitzat fins al dia d’avui a Subirats. D’alguna manera, va aconseguir fugir des dels voltants de l’edifici Walden, a la carretera Reial del municipi baixllobregatí, fins a la localitat de l’Alt Penedès. Incògnita d’especial interés, ja que segons informaven ahir fonts coneixedores de la investigació a l’ACN, es baralla la hipòtesi d’un possible grup de suport logístic dels terroristes al Baix Llobregat.  

 

Tot i així, la roda de premsa d’avui ha servit per esclarir el dubte sobre si hi havia o no connexió entre els incidents referents al cotxe de Sant Just i l’atac a la capital catalana. Una opció que els primers tres dies d’investigació es va descartar per falta de proves, però que després, tal i com ha explicat Trapero, ha agafat força gràcies a múltiples declaracions i proves científiques.

 

Pau Pérez, un jove de 34 anys de Vilafranca del Penedès, es confirma, per tant, com la víctima número 15 dels atemptats a Catalunya. Era un enginyer electrònic de formació, que no tenia cap tipus d’antecedent penal i que havia participat a diferents projectes de cooperació internacional, com el suport a terres haitianes quan va succeir el terratrèmol de 2010.

 

Com bé resumia avui el periodista Pere Cardús, “la set informativa de les primeres hores d’un atemptat és inversalment proporcional a la informació real i contrastada de què es pot disposar”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here