Els ajuntaments de Collbató, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i de Castelldefels, han suspés els seus respectius plens; mentre la capital de comarca, Sant Feliu de Llobregat, farà un ple “de tràmit” purament administratiu i sense mocions polítiques 

Collbató

Com a conseqüència de la “situació d’excepcionalitat democràtica que està vivint el país per la retallada de llibertats i drets fonamentals i per la persecució a què s’està sotmetent a les persones i institucions de Catalunya”, l’Ajuntament de Collbató ha decidit suspendre el ple ordinari previst per a aquesta tarda i el convoca per al dilluns 9 d’octubre; segons explica en un comunicat, “a l’espera de l’evolució dels esdeveniments i del restabliment de la normalitat democràtica”. 

L’Ajuntament de Collbató reitera la seva condemna rotunda “a la detenció il·legítima de càrrecs públics, tècnics i membres del Govern elegits democràticament, així com a l’atac frontal que està vivint l’Estat de Dret i a la vulneració dels drets i de les llibertats fonamentals del conjunt de la ciutadania de Catalunya”.

L’Ajuntament manifesta la seva defensa aferrissada i inequívoca de les llibertats individuals de les persones, de les institucions democràtiques, del Govern i de les Administracions Públiques de Catalunya, reitera la seva decisió d’actuar “d’acord amb el mandat democràtic que va rebre de la ciutadania per decidir lliurement el nostre futur polític i anima a la ciutadania a seguir defensant els nostres drets de manera democràtica i pacífica, com ha fet fins ara”.

Castelldefels 

“Ateses les circumstàncies extraordinàries que Catalunya està vivint aquests dies, l’Ajuntament de Castelldefels vol expressar públicament la seva defensa dels drets civils i democràtics con ara els drets de reunió, manifestació i informació, i la llibertat d’expressió de la ciutadania”. Així comença el comunicat emès per l’ajuntament de Castelldefels.

L’Equip de Govern “rebutja les actuacions policials i judicials que s’estan produint des del 20 de setembre envers les institucions de Catalunya i el seu autogovern i exigeix al govern de l’Estat que cessi aquestes actuacions que no resoldran el conflicte polític sinó que, tot el contrari, contribueixen a dificultar encara més una sortida democràtica. Castelldefels és una ciutat plural que ha fet bandera de la diversitat i el respecte. Aquest exemple ens referma en la convicció que el diàleg és l’única eina per resoldre els conflictes polítics”.

Ateses aquestes circumstàncies que Catalunya està vivint aquests dies, el govern municipal ha decidit suspendre la celebració del Ple ordinari de setembre sense que això afecti a l’activitat de l’Ajuntament, que es desenvolupa amb normalitat.

Sant Vicenç dels Horts 

Maite Aymerich, alcaldessa: “Aturem l’activitat institucional fins que les persones detingudes siguin alliberades i el govern espanyol retiri la seva ofensiva antidemocràtica”.

L’equip de govern fa una crida a la ciutadania a mobilitzar-se pacíficament en defensa de les institucions catalanes.

L’equip de govern ha decidit ajornar el Ple municipal previst per aquesta tarda davant l’excepcionalitat que viu Catalunya arran de les detencions d’ahir per part de la Guàrdia Civil d’alts càrrecs i treballadors de la Generalitat. Igualment, també s’ajorna l’audiència pública prèvia a la sessió plenària. “Davant l’excepcionalitat del moment, no es pot fer un Ple en condicions normals”, ha explicat l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, qui ha afegit: “Aturem l’activitat institucional fins que els detinguts siguin alliberats i el govern espanyol retiri la seva ofensiva antidemocràtica”.

L’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts va fer aquestes declaracions el dia que va ser citada per la Fiscalia Provincial de Barcelona com a investigada pel seu suport al referèndum de l’1 d’Octubre. La citació va tenir lloc el passat día 21 de setembre a la Ciutat de la Justícia i en sortir Aymerich es va refermar en la seva posició que “donar veu al poble mai pot ser perseguit per la justícia”. 

Crida a la mobilització pacífica i cívica

A més, l’alcaldessa, en nom de tot l’equip de govern, fa “una crida a la ciutadania a mobilitzar-se pacíficament i cívica en defensa de les institucions catalanes, greument atacades”. Milers de persones es manifesten hores d’ara a Barcelona i des d’ahir s’han succeït nombroses concentracions tant a la capital catalana com a diverses ciutats i pobles de l’estat espanyol arran de les detencions i els escorcolls practicats en diferents seus i departaments de la Generalitat.

Font: Ajuntament de Collbató 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here