El diputat es va dirigir al ministre Zoido “traieu les vostres mans brutes de la nostra policia”

El passeig Maragall de Gavà va acollir aquest dissabte, 23 de setembre, l’acte central de la campanya del Sí al referèndum d’ERC amb l’assistència de centenars de persones. L’acte va comptar amb la presència de la diputada al Parlament, Teresa Vallverdú, el fundador del col·lectiu Súmate, Eduardo Reyes i el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

Gabriel Rufián va donar suport als càrrecs del Govern que van ser alliberats després de dos dies detinguts: “Moltes gràcies a tots els detinguts. Sou l’orgull i la dignitat de Catalunya”. Rufián es va dirigir al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido a qui va demanar “traieu les vostres mans brutes de la nostra policia”.

Gabriel Rufián va demanar als assistents “digueu als vostres companys, coneguts i amics que estan tot el dia aixecant el puny en contra d’aquest procés que, o bé els sobra puny, o els falta ideologia, perquè per a nosaltres un puny aixecat mai serà una excusa sinó que sempre serà una ordre”. I els va dir que “no permeteu que us diguin res, que us diguin que és impossible perquè és una falta de respecte als vostres pares i als vostres avis que van venir per forjar un futur millor”.

Per a Rufián “el que trenca un país no és una urna, sinó acordar polítiques per empobrir la gent”. El diputat va manifestar que “nosaltres som l’única amenaça al règim del 78. La veritable moció de censura sou vosaltres. Nosaltres li diem al món que Franco no va morir un 20 de novembre de 1975, sinó l’1 d’octubre de 2017 davant una urna a Catalunya”.

Durant l’acte un petit grup de persones van increpar als ponents però l’incident no va afectar el desenvolupament de l’acte.

Els actes en defensa del referèndum a Gavà van començar divendres amb un acte conjunt d’entitats i partits sobiranistes. Es van col·locar carpes d’Òmnium, ANC, ERC, PdeCAT i Demòcrates a la Rambla demanant el vot i també s’informava dels 6 col·legis electorals on es pot anar a votar el dia 1 d’octubre.

D’altra banda, diumenge, a las 11 es va fer una concentració davant l’Ajuntament, a la plaça de Jaume Balmes, i una encartellada popular. A l’acte, organitzat per ÒMNIUM, ANC, ERC, PdeCAT i DEMOCRATES es va desplegar una gran senyera a terra.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here