Ronden els 45 i 55 euros per quilo. Això significa que cada panellet artesà costa al voltant de 80 cèntims. El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que es menjaran 250.000 quilos de panellets artesans

El Gremi de Pastisseria de Barcelona pronostica que les vendes, enguany, de panellets artesans a Catalunya se situarà en els 250.000 quilos, una xifra similar a la de l’any passat.

Els preus també es mantenen estables com els darrers anys i es tornen a situar entre els 45 i els 55 euros per quilo. Es calcula que, de mitjana, un quilo de panellets variats conté entre 36 i 40 unitats. Això significa que cada panellet artesà costa al voltant de 80 cèntims i que un assortit de 12 té un preu d’uns 10 €.

El rei “indiscutible” de la diada és el panellet de pinyons, fet amb una massa dolça a base de sucre, ametlla crua mòlta, ou batut a punt de neu i ratlladura de llimona i cobert amb clara d’ou per permetre adherir-hi la capa de pinyons. Tot i això, els panellets d’ametlla, coco o fruita també seran dels més venuts. 

Com cada any, també es troben algunes novetats a les pastisseries com ara els panellets liofilitzats els més innovadors, uns panellets elaborats amb fruites deshidratades i rehidratades de forma natural amb la mateixa humitat del massapà. També n’hi ha de sabors tan suggerents com la maduixa, els gerds, el mango, les fruites del bosc o el maracujà.
Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here