El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal del Baix Llobregat (GC ERC-AM) ha realitzat un escrit on expliquen els motius del trencament i on manifesten, en primer lloc, “el seu compromís inequívoc amb la defensa de la República catalana, els seus representants i les seves institucions”

L’escrit dels republicans segueix, condemnant l’aplicació de l’article 155, “que suposa un cop d’estat amb la retallada de drets i llibertats del poble de Catalunya. Exigim la llibertat dels presos polítics”.

“Davant la complicitat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) vers l’aplicació de l’article 155 i també pel que fa al no reconeixement del govern legítim de la Generalitat de Catalunya, i tenint en compte que estem vivint uns moments on no valen sols declaracions equidistants sinó accions contundents de protecció dels drets democràtics i socials el GC ERC-AM hem pres la determinació de sortir del govern comarcal, actualment en coalició amb el PSC, Entesa i el PDeCAT, per coherència i per dignitat política”, sentencia el manifest.

Un dels compromisos adquirits en signar el Pacte de Govern del Consell Comarcal al 2015, era “la voluntat de col·laboració i cooperació amb el Govern de la Generalitat de Catalunya amb aquells compromisos que afecten la nostra comarca”, i ERC ara enten que l’aplicació de l’article 155 de la constitució, incompleix aquest acord.

El Grup Comarcal d’ERC valora positivament “l’entesa personal i política amb els companys i companyes de govern i la feina duta a terme especialment en els àmbits de turisme i mobilitat durant els dos anys i mig de l’actual mandat”. Per aquest motiu, i en tant que també signants del Pacte de legislatura Comarcal 2015-2019, es comprometen a dur a terme a partir d’aquest moment una oposició responsable i constructiva, sempre pensant en la institució, la ciutadania i els municipis.

Finalment, l’escrit agraeix la dedicació i la professionalitat del personal del Consell Comarcal del Baix Llobregat i els encoratja a “seguir treballant amb el mateix compromís en benefici del conjunt de la ciutadania i dels 30 municipis de la comarca”. 

De moment, el PDeCAT, que també forma part del govern del Consell Comarcal, no s’ha pronunciat sobre la seva continuitat i per tant, tot sembla indicar que coninuarà al govern de la institució. 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here