Un centenar de persones es van concentrar el passat 6 de novembre a la plaça de l’Església per posicionar-se en contra de l‘obertura a Castelldefels del restaurant de menjar americà Hooters

La protesta va ser convocada per l’Espai Feminista de Castelldefels per tal de mostrar la seva oposició davant aquest tipus “d’establiments masclistes” i condemnar la seva utilització del “cos femení com a reclam i com a objecte sexual”. La concentració va comptar també amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, i el regidor d’Igualtat, Àlex Company, així com de diversos regidors i regidores de l’equip de Govern.

“Hem convocat aquesta concentració per visibilitzar, informar a la ciutadania, i denunciar l’obertura del restaurant Hooters, que cosifica i mercantilitza a les dones, utilitzant els seus cossos com a reclam”, explicava en el seu comunicat l’Espai Feminista de Castelldefels. “Hooters no és benvingut a casa nostra”, afirma el comunicat. “Vivim en una societat devorada pel consumisme en el qual les dones es converteixen en un producte o mercaderia. D’això se’n diu violència simbòlica. […] Capital i patriarcat normalitzen i perpetuen la dona com a objecte, com a producte. Llavors Hooters és còmplice, Hooters és i no és l’enemic… Hooters és una fitxa més, una peça més de l’engranatge en el sistema masclista i patriarcal en el qual vivim, que imposa uns rols i uns cànons estètics. I avui ens ha tocat a la nostra ciutat”, expliquen des de l’Espai Feminista.

Font: Ajuntament de Castelldefels 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here