L’Ajuntament de Viladecans ha demanat a la Generalitat i al govern espanyol que actuïn “urgentment” per frenar la regressió de les platges del municipi, dues de les quals estan reconegudes per l’organització Ecologistes en Acció

Els grups municipals han acordat sol¿licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat i al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient que defineixin de forma conjunta diverses correccions per aturar el retrocés del litoral i millorar el desguàs per evitar inundacions. 

Entre les propostes que fa el municipi, hi ha la revisió de les esculleres i també del sistema de drenatge de la zona més nova de les pistes de l’Aeroport. L’Ajuntament vol que es verifiqui l’eficàcia de les mesures correctores que ja es van incloure a la Declaració d’Impacte ambiental quan es van ampliar les instal¿lacions del Prat.

L’Ajuntament de Viladecans apunta que la desviació de la llera del riu Llobregat cap al nord-est, l’ampliació del Port de Barcelona i els efectes del canvi climàtic -amb temporals més intensos- han creat un escenari “preocupant” per a les platges. 

Així, el consistori alerta que s’han pràcticament destruït les dunes i s’han acumulat bancs de sorra que han taponat les sortides al mar d’algunes lleres.Pel que fa als problemes d’inundabilitat als conreus, l’Ajuntament senyala la impermeabilització de grans àrees de l’Aeroport com a principal causant. 

En aquest sentit, lamenta que els pagesos el municipi veuen cada cop més amenaçades les seves terres perquè l’aigua triga massa temps a ser absorbida. 

Per aquests motius, el darrer Ple de l’Ajuntament ha instat la Generalitat i l’estat espanyol a acordar mesures que aturin aquesta doble problemàtica, i a aprovar també un sistema de supervisió per garantir l’eficàcia d’aquestes correccions.

L’Ajuntament destaca que el municipi viu una situació “contradictòria”, ja que les platges i pinedes estan altament valorades per la seva qualitat mediambiental com a patrimoni natural, però alhora es produeix una “deixadesa” de la línia de la costa per part de les administracions que “amenaça greument” tot aquest paratge.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here