El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d’una baixada de temperatures d’entre 5 i 10 graus

Una intensa onada de fred àrtic acompanyada de fort vent del nord desplomarà els termòmetres a Catalunya a partir d’aquest divendres, segons ha alertat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que ha advertit que el fred àrtic es notarà especialment durant el cap de setmana, amb una caiguda de la temperatura d’entre 5 i 10 graus centígrads, que provocarà fortes gelades al Pirineu, moderades a l’interior i febles i puntuals al litoral.

El descens marcat de la temperatura i el vent incrementarà la sensació encara més de fred. La neu també està assegurada el cap de setmana al vessant nord del Pirineu, on poden caure gruixos importants: Vall d’Aran, nord del Pallars Sobirà i Andorra. Divendres la cota de neu encara baixarà més, pot nevar per sota dels 100 metres.

Segons el servei de meteorologia, l’origen d’aquesta onada de fred es troba en un anticicló situat a l’oest de les Illes Britàniques juntament amb una depressió encaixada al golf de Gènova. Aquests dos fenòmens es combinaran per arrossegar una massa d’aire molt fred, inicialment d’origen àrtic, que acabarà abraçant la major part d’Europa.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here