Les espanyoles Núria Marquès i Michelle Alonso, en 100 metres esquena i 100 braça, respectivament, van aconseguir sengles medalles d’or, en la primera jornada dels Mundials de natació paralímpic que es disputen a Ciutat de Mèxic, en els que Teresa Perales va aconseguir també una plata en els 100 lliures

La nedadora baixllobregatina Núria Marquès, que ja s’havia imposat amb claredat en la seva sèrie classificatòria en els 100 metres esquena, classe S9 de discapacitats físics, va aconseguir l’or en la final amb un temps d’1: 09.88. La plata se la va emportar la nord-americana Hannah Aspden, que va arribar a més de cinc segons, i el bronze l’hongaresa Zsofia Konkoly.

La catalana, de Castellví de Rosanes Núria Marquès és, als seus 18 anys, tota una realitat de l’esport paralímpic espanyol. En els Jocs de Rio va aconseguir dues medalles, una plata en 100 esquena i un or en 400 lliure.

La nedadora saragossana Teresa Perales, que no va tenir problemes per entrar a la final dels 100 metres lliures, classe S5 físics, va ampliar la seva extensa col·lecció de medalles internacionals amb una plata. En un final molt ajustat, Teresa Perales va marcar un temps d’1: 23.29, a menys d’un segon noruega Sarah Louie Rung, que va parar el cronòmetre en 1: 22.65, mentre que el bronze va ser per a la israeliana Inbel Pezaro.

La nedadora Tenerife Michelle Alonso, en els 100 metres braça, classe S14 de discapacitats intel·lectuals, va vèncer amb autoritat la seva prova per penjar-se l’or amb un temps d’1: 15.05. Per darrere van arribar, a més de sis segons, la brasilera Beatriz Carneiro, plata, i la sueca Pernilla Lindberg, bronze.

El català Oscar Salguero va finalitzar cinquè a la final dels 100 metres esquena, classe S9 físics, tot i realitzar un temps molt bo (1: 09.30), millorant la marca amb la qual arribava de 01:13. Per davant seu van quedar el francès Ugo Didier, que va ser or amb 1: 05.44, i després la parella italiana Federico Morlacchi i Simone Barlaam, plata i bronze respectivament.

Font: EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here