L’Ajuntament d’Esparreguera és el segon ajuntament de Catalunya i el setè de tot l’estat espanyol que més inverteix en en serveis socials i promoció social per habitant, segons l’informe recentment publicat per l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials

Esparreguera és el segon municipi de Catalunya, després de Barcelona, i el setè de tot l’estat espanyol que més inverteix en Serveis socials, segons l’estudi que acaba de publicar l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials.

D’entre els municipis que més inverteixen en serveis socials, a més, Esparreguera és la població de Catalunya que dedica una proporció més gran del seu pressupost a aquest àmbit, amb un 17’4%, segons dades del pressupost de l’any 2016.

El ràqnking de municipis en excel·lència social classifica els ajuntaments tenint en compte la despesa acreditada en serveis socials i promoció social per habitant, a la variació interanual del mateix i al grau de transparència amb que aquesta informació es mostra als ciutadans.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo, ha rebut la noticia “amb satisfacció i convençuda que l’aposta per les polítiques socials és una qüestió de responsabilitat i la manera més justa de vetllar per la igualtat d’oportunitats dels ciutadans”.

Segons l’estudi de l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials, Esparreguera dedicarà 186’83€ per habitant durant l’any 2017 en polítiques de serveis socials, un 12’9% més que en l’any anterior.

Aquest increment també manté Esparreguera en la segona posició del rànking dels municipis que més han augmentat les seves inversions en serveis socials per darrera de Barcelona, que ho ha fet en un 20’1%. L’any 2018, segons la regidora Maria Vallejo, “la inversió en serveis socials continuarà creixent a Esparreguera i arribarà als 541.000€, un 8’5% més de la inversió dedicada durant l’any 2017”.

A banda de Barcelona i Esparreguera, l’estudi també destaca Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs com a Municipis catalans amb una despesa acreditada en Serveis socials i promoció social superior a 100€ per habitant l’any.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here