El candidat del PSC al Parlament Raúl Moreno i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret han reclamat que el proper govern de la Generalitat destini més recursos i asseguri el compliment de les polítiques socials a Catalunya

En una trobada informativa a Sant Boi de Llobregat, el candidat al Parlament Raúl Moreno i l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; acompanyats de candidats a la llista del PSC de la comarca i del Secretari de Persones amb Discapacitat del PSC, Javier Rojano; han reclamat que es torni a situar a les persones al centre de l’agenda política, especialment als col·lectius més desprotegits, com és el cas de les persones amb discapacitat.

El fins ara diputat Raúl Moreno, ha assegurat que “si realment volem la inserció  laboral de les persones discapacitades necessitem fer complir la llei per a que les empreses incorporin a aquests treballadors i treballadores ocupant el 3% de les seves plantilles. Actualment els centres són l’única alternativa per a aquest col·lectiu”. A més, Moreno ha recordat que “no s’està donant  compliment als drets de les persones discapacitades. Se’ls ha de poder atendre a casa, tenir recursos per adaptar el seu entorn, un nou mapa de serveis a Catalunya per territoris, amb places per a cada comarca”.

El candidat ha reclamat la necessitat “d’una reforma fiscal per poder donar sortirà a les necessitats socials que tenim a Catalunya, actualment tenim el record de llistes d’espera”, un tema que no ha estat prioritat fins al moment al govern de Catalunya, doncs tal i com ha comentat Moreno “cal una dotació per part de la Generalitat per posar en marxa els recursos que ja tenim: per exemple les places de residència buides avui en dia a Sant Boi”. “Hem de posar els recursos allà on toca, i fer que especialment la gent amb més dificultats pugui viure amb dignitat i per això el dia 21 hem de recolzar a un partit com el PSC que posa a les persones al centre de l’agenda”, ha dit.

Prioritat a totes les forces polítiques

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluisa Moret ha lamentat la situació actual on “falta molt per recórrer i moltes coses per fer però els municipis, i sobretot on governem els i les socialistes, tenim un compromís amb les persones amb discapacitat, potenciem els centres de treball, però sabem que no hi ha prou, per això reivindiquem que es destinin els recursos necessaris”.

Per últim, Moret ha parlat en nom dels i les socialistes al reclamar més inversió i l’acompliment de les polítiques socials a la comarca “reivindiquem des del socialisme que totes les forces polítiques assumeixin el compromís de treballar per les necessitats reals de les persones, i per posar els drets de les persones discapacitades a les prioritats.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here