De l’1 al 9 de desembre, Castelldefels ha viscut una nova Festa Major d’Hivern, que ha vingut acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva sisena edició

La Festa Major d’Hivern s’ha presentat amb un ampli ventall d’activitats. Gran pes del programa de festes, com és habitual, ha recaigut sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que ha estat l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: la millor Diada Castellera de la història dels Grocs, grallers, cercavila amb balls populars o la baixada de torxes i Correfoc.

L’esport també ha estat protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-sisena, o les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també han tingut el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’ofereix un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil ha tornat a comptar amb l’Espai Jove, que inclourà activitats musicals i de lleure.

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el dimarts 6 de desembre es va celebrar la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels. També a la plaça, es va commemorar el Dia Internacional del Voluntariat Social.

“Una vegada més la Festa Major d’Hivern ha estat un èxit a Castelldefels. Hem de tenir en compte que les festes comporten una gran quantitat d’hores de preparació que després tenen el seu resultat al carrer gràcies a l’esforç de les entitats, associacions, voluntaris i voluntàries, comerciants a la Fira Medieval, veïns i veïnes, i personal de l’Ajuntament. Com hem pogut veure, els carrers de la ciutat han estat plens cada dia, i els veïns han tornat a donar un bon exemple de civisme i convivència”, afirma l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda.

“La Festa Major d’Hivern es recordarà com un gran exemple de cultura i tradicions populars. Sense anar més lluny, els Castellers de Castelldefels han completat la millor actuació dels seus 35 anys d’història. Una vegada més, els veïns i veïnes hem tornat a demostrar que, sumant esforços, fem de Castelldefels una ciutat imparable”.

Per al regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jordi Maresma, “el voluntariat no té límits”. “Hem vist com Els Grocs, els castellers de l’ACPC, han clos la seva millor temporada amb la millor Diada de la seva història, acompanyats per una Muixeranga d’Alacant que estrenava vestit a Castelldefels i que no ha deixat ningú indiferent; els nostres Diables i Tabalers van omplir de foc i passió la ciutat ajudats, entre d’altres, per la Cucafera de Begues; i hem pogut veure novament el ball de pastorets. Res no seria igual sense l’esforç constant de totes les colles de l’Agrupació de Cultura Popular, dels grallers de Toc de Vent, de les sardanistes, de la Colla Nova de Bastons o de la Coral Marinada, que va organitzar el seu tradicional concert coral al Teatre Plaza”, afegeix el regidor.

“Gràcies al treball de tothom, hem consolidat una Festa Major que, combinada amb el Castrum Fidelis, ens singularitza i ens fa referents turístics i comercials a nivell metropolità, just quan s’enceta la campanya de Nadal”.

La recreació medieval es consolida amb Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les cinc passades edicions, va tornar a la ciutat la fira medieval “Castrum Fidelis”, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, el programa ha integrat moltes nombroses activitats. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, etc. També s’han ofert espectacles de recreació històrica entre les quals va destacar el torneig de cavallers al parc de la Muntanyeta.

“Un any més, Castrum Fidelis ha mostrat el seu poder de convocatòria”, afirma la regidora de Comerç i Turisme, Ana Quesada. “Milers de persones han visitat el mercat i han gaudit de les activitats complementàries. Ha servit com aparador del mercat local ja que hi han participat 50 comerços de la nostra ciutat, i, com és habitual, ha funcionat com a pol d’atracció turística. Satisfets per la resposta de públic i pel dinamisme que atorga a la nostra ciutat durant els seus tres dies de funcionament. Es tracta d’una fira comercial que no només beneficia els comerços, sinó també als establiments de la restauració que tenen més possibles clients per omplir les seves taules”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here