SEAT aposta per convertir la planta de Martorell en el referent de la Indústria 4.0 amb la construcció d’un nou centre logístic automatitzat en el qual emmagatzemarà components i que estarà dotat amb tecnologia intel·ligent que permetrà un procés totalment automàtic

La seva capacitat total serà de 119.000 caixes i comptarà amb una alçada màxima de 43,7 metres, el que el converteix en el magatzem logístic més alt de l’estat.

Està previst que les obres d’aquesta instal·lació, que es convertirà en el pilar del Centre Logístic de SEAT de la planta de Martorell, finalitzin en l’últim trimestre del 2018, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Andreas Tostmann, vicepresident de Producció de SEAT, ha afirmat que “la posada en marxa d’aquest nou centre logístic 100% automàtic, demostra de nou que SEAT és una empresa de referència en totes les àrees de la Indústria 4.0”. “Amb aquest projecte, donem un salt qualitatiu en la nostra capacitat de servei i en la nostra visió d’assolir l’excel·lència en la gestió logística, incrementant l’eficiència en el procés de producció dels nostres vehicles”, ha afegit.

El nou magatzem tindrà una superfície total de 5.700 m2 i es dividirà en dues instal·lacions. La primera, de 43,7 metres d’altura, mourà fins a 500 contenidors cada hora, estarà distribuïda en set passadissos i tindrà una capacitat de 24.000 contenidors. La segona, de 21 metres, comptarà amb cinc corredors, acollirà més de 95.000 caixes i podrà traslladar 1.100 per hora.

Aquesta nova instal·lació suposarà un pas endavant en els processos logístics de la planta de Martorell, que en els últims mesos han obtingut diferents reconeixements. SEAT va aconseguir recentment el premi Manufacturing Excellence 2017 en la categoria de Logística i Gestió de la Xarxa Logística. El jurat d’aquest premi, considerat una de les cites de referència del sector industrial, va destacar l’excel·lent nivell de la planta a la gestió de proveïdors i en la logística interna. Així mateix, el passat mes de juny el Saló Internacional de Logística de Barcelona va premiar a SEAT per l’eficiència i innovació tecnològica del projecte SEAT Easy Smart Logistics.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here