La 26a edició del programa està dedicada a la lluita contra les malalties infeccioses freqüents, que ja són la causa d’una de cada tres morts al món

Aquesta 26a edició està dedicada a les malalties infeccioses freqüents, que ja són la causa d’una de cada tres morts al món i que, segons adverteix l’OMS, els pròxims anys es podrien convertir en una greu epidèmia.

Són patologies amb molta prevalença i amb uns índexs de mortalitat encara massa alts, sobretot en persones amb altres trastorns o immunodeprimides.

La marató va començar a les vuit i es va allargar durant quinze hores de programació en què van col·laborar pacients, metges, investigadors i testimonis.

Durant aquest diumenge es van programar més de 3.000 activitats a tot el país, també al Baix Llobregat, per recaptar el major nombre de diners però també sensibilitzar la població.

Per exemple a Sant Joan Despí, aquest va ser un cap de setmana solidari amb les maratons de TV3 i Ràdio Despí, una marató de recollida de joguines noves per a infants en situació de vulnerabilitat social i econòmica.

Entitats, escoles i poliesportius de Sant Joan Despí es van engrescar a col·laborar amb La Marató de TV3, el programa de televisió solidari. Des del divendres 15 fins al diumenge 17, la ciutat va acollir multitud d’activitats populars per tal de recaptar fons que es destinaran a la investigació sobre les malalties infeccioses, que són la causa d’una de cada tres morts al món.

Les activitats populars en motiu de La Marató de TV3 van començar divendres 15 a la tarda amb una xocolatada a l’escola Sant Francesc d’Assís i amb la Gimcana per les infeccions que de l’escola Pau Casals.

Divendres 15 a la nit, el club Slot-Car va organitzar una cursa de RallySlot, que va repetir el dissabte 16 al matí. L’Slot-Car també va acollir una cursa de resistència de velocitat per equips dissabte 16 a la tarda. Mentre que diumenge 17 a la tarda es va organitzar una cursa junior d’Slot. Dissabte i diumenge a la tarda, el club també va fer trams de ral·li slot solidaris. La recaptació de les entrades per a cada una de les activitats es va destinar íntegrament a la Marató de TV3.

Dissabte 16, les instal·lacions esportives municipals també es van sumar  a La Marató de TV3 amb diferents propostes per recollir fons. El Tennis Sant Joan Despí va acollir al matí un Torneig de pàdel solidari en categories masculina i femenina. A la tarda, al Poliesportiu Municipal Francesc Calvet també hi va haver un Torneig de Pàdel. I a la nit, el Poliesportiu Municipal Salvador Gimeno va celebrar una sessió de zumba nocturna amb còctel, una manera ben original de projectar el vessant més solidari de les persones.

I diumenge 17, el dia que de l’emissió del programa de La Marató, a Sant Joan Despí les activitats populars van començar ben d’hora: al Poliesportiu Municipal Francesc Calvet va continuar el Torneig de Pàdel, mentre que al Centre Poliesportiu Ugalde el Club Futbol Sala va fer la presentació de tots els seus equips, amb xocolatada solidària i partit de futbol entre el seu equip sènior i l’Associació de Veterans del Barça de Futbol Sala.

Diumenge a la tarda, el Club de Patinatge Artístic de Sant Joan Despí va organitzar al Poliesportiu Francesc Calvet la Gala Stars, un acte benèfic amb la participació de patinadors de nivell nacional i internacional i de prestigiosos clubs de patinatge de Catalunya.

També diumenge a la tarda, al Teatre Mercè Rodoreda va tenir lloc una mostra de coreografies dels grups de l’escola de dansa Espai Físic, amb la col·laboració del Consevartori Professional de Dansa de l’Institut de Barcelona i de ballarins professionals.

Les activitats en motiu de la Marató de TV3 a Sant Joan Despí tindrà com a epíleg la representació de l’obra Ens fem grans que el grup de teatre Hocus Pocus farà el 22 de desembre al Bulevard amb la finalitat de recollir donatius per al programa solidari. La Residència Sophos i la Unió Esportiva Sant Joan Despí també han organitzat les darreres setmanes activitats per la Marató de TV3.

També a Martorell, es van succeïr els actes i mostres de suport durant tot el cap de setmana.

L’associació de veïns del Pont del Diable ha recaptat 2.950,68 euros en la cuina i mercat solidaris, principal activitat celebrada aquest diumenge a benefici de La Marató de TV3. Els organitzadors van posar a la venda tot tipus de plats que havien donat particulars i establiments de restauració locals, i van instal·lar també un basar amb articles a la venda. La recaptació per la investigació en malalties infeccioses continuarà creixent quan es conegui tot el recompte de les altres activitats, organitzades per ampes i escoles Lola Anglada i Vicente Aleixandre i per l’Aula de Teatre.

La solidaritat amb La Marató de TV3 ha cuallat molt entre la societat martorellenca. La prova és que, després de l’activitat excepcional de l’any passat -El carrer de La Marató per celebrar els 25 anys d’aquest projecte solidari relacionat amb la investigació de malalties- la participació d’enguany ha estat molt bona dins dels paràmetres habituals. La cuina i mercat solidaris, disposats a banda i banda de la plaça de les Hores, han assolit la xifra de 2.950,68 euros.

Una quantitat molt ben valorada. Isidre Ricart, secretari de l’associació, ha dit que “ha estat gràcies sobretot a la cuina. La gent ha vingut de bon matí i ens ha portat de tot: truites, callos, croquetes, fideuàs, creps, empanades i molts pastissos”. Aquests plats s’han disposat en racions individuals en carmanyoles i tothom qui ha volgut n’ha pogut comprar: “la gent ha vingut durant tot el matí, però sobretot cap a les 13.00h. A més ha coincidit amb l’estona que repartíem l’arròs. Enguany hem arribat a fer tres paelles i s’han acabat”, destacava. L’entitat ha repetit la fórmula del basar, format per articles facilitats per comerços i particulars i que es posaven a la venda.

Moltes altres entitats de Martorell van tornar a fer activitats solidàries per La Marató. Aquest és el cas de l’Ampa i l’Escola Lola Anglada, que  dissabte van organitzar una caminada solidària i sostenible des de l’equipament i fins el Parc de Can Cases, amb la participació de 113 persones i una recaptació de 316,12 euros. Els assistents van coreografiar una flashmob a partir de la cançó de La Marató Jo plorava, amb l’assessorament de la professora de l’Escola Ses Dansa Marina Cañero. Aquí podeu veure el vídeo amb les millors imatges de la jornada que ha elaborat el centre.

L’Escola Vicente Aleixandre es va afegir a la proposta aquest diumenge amb el Tinguem cura!, un conjunt d’actes festius i solidaris que incloïen una caminada pel riu Anoia; tallers de manualitats; un photocall; un pintacares, un trenet de 5 polzades dels Amics del Ferrocarril; un triangular de bàsquet; una flashmob i jocs de Lego, Kaisendo i bingo.

El Foment va acollir una nova edició de La Marató de l’Espectacle, que organitza l’Aula de Teatre de Martorell. S’han succeït les posades en escena de l’Espai Dansa; Grotescos de Camboya; Balla i Respira; Country Dance Martorell; Escola de Teatre d’Abrera i Teatre de Castellví de Rosanes. A manca de saber la recaptació definitiva, els organitzadors han calculat que van passar per la platea prop de 400 persones.

Un any més, la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat també va col.laborar amb La Marató de TV3, dedicada a les malalties infeccioses. Durant la jornada es van realitzar diferents activitats obertes a la ciutadania per tal de recaptar fons i col·laborar amb aquesta iniciativa solidària.

Una de les activitats que es va duur a terme durant tot el dia és la proposta ‘Una passa de gegant’ que organitzen les Colles de Geganters de Sant Feliu. Des de les 10 h del matí i fins a les 19 h, els gegants van anar fent passes per la plaça de la Vila cada vegada que algú fes una donació en benefici de La Marató.

El ja tradicional Mercat de Nadal que també se es va celebrar diumenge 17 pel matí a la plaça de la Vila va acollir un mercat solidari de l’Esplai Sant Llorenç amb objectes nous o de segona mà, així com una tómbola per incentivar la participació.

També el mateix diumenge l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya va organitzar l’activitat ‘Pinta per la Marató amb l’ACPVC’ a 22 poblacions diferents. El Pessebre Vivent de Sant Feliu, organitzat per Calaix de Sastre, va participar de la iniciativa i a partir de les 13 h tothom qui s’apropés al Casal de la Gent Gran podía  participar pintant una porció d’un quadre. Sant Feliu va aportar, doncs, una de les 22 peces que es van unir  per formar la reproducció d’un gran mural creat pel pintor gironí Suso Camuñas.

L’Ampa de l’Escola Josep Monmany es va sumar a la Marató organitzant diumenge a partir de les 17 h un Mercat Solidari de Joguines en el porxo de l’equipament. Allà es van vendre  joguines que van portar els i les alumnes a preu simbòlic, hi va haver un taller de lectura, un photocall nadalenc i la possibilitat de comprar el berenar.

D’altra banda el diumenge 25 de novembre ja es va fer a la Sala Ibèria el ‘Ball per a La Marató de TV3’, organitzat per l’Associació Balls d’Envelat, una altra activitat amb què Sant Feliu ha participat en la iniciativa solidària. L’AFA de l’escola Pau Vila també va posar el seu gra de sorra solidari amb la Marató el passat 31 d’octubre amb la 2ª ‘Castaween Solidària’, una castanyada que va recaptar 367 €.

Els donatius per a la investigació de les malalties infeccioses freqüents encara es poden fer a través del banc o directament per internet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here