Com cada any, les arts escèniques jugaran un paper molt important en la celebració del Nadal a Esplugues

El plat fort serà la sempre irreverent representació dels Pastorets, un espectacle amb música en directe i gags sobre l’actualitat local i nacional. Enguany presenta novetats com l’ampliació a 9 funcions i la incorporació al seu repertori de cançons dels musicals Els Miserables, La La Land o La Bella i la Bèstia.

Les representacions es faran divendres 22 (22 h), dissabte 23 (17 h i 20 h), dilluns 25 (22 h) i dimarts 26 (18 h) al Casal de Cultura Robert Brillas. El preu de l’entrada és de 7 euros i es pot adquirir a L’Avenç de 16 a 20 hores, de dilluns a divendres.

Molta música

La Coral Musicorum farà el seu concert de Nadal el dissabte 30 a l’Espai Baronda.

Animació del comerç

Les entitats i els comerços juguen un paper molt important a l’hora de programar activitats de Nadal per a tots els públics. Les associacions de comerciants dels barris del Gall i Can Vidalet i la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues, a La Plana, ofereixen xocolatades, karaoke i tallers per als nens i les nenes.

Els trobareu les tardes del dimecres 27, dijous 28 i divendres 29, a la zona de vianants del carrer Rovellat, la rambla Verge de la Mercè i la Rambla Àngel Guimerà, respectivament.

El Nadal als museus

Els Museus d’Esplugues de Llobregat (MEL) participen en les festes de moltes maneres.

Des del 15 de desembre, els Museus presenten la nova rajola de la col·lecció Pujol i Bausis. Aquesta edició recupera un model modernista produït a la fàbrica d’Esplugues que mostra un camp de margarides.

Casals d’hivern

Per la seva banda, l’Espai Municipal de les Arts ofereix un casal artístic de dos torns, de tres dies cadascun, titulat Nadal’art. Els infants de 5 a 11 anys treballaran el concepte i procés creatiu d’una obra. El primer torn del casal, que tindrà lloc a la Masoveria de Can Tinturé, se centra en la idea de l’aigua com a mitjà d’expressió i el segon en composicions i ombres.

També hi ha el casal del Club Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet, tant el d’hivern, per a tots els públics i la secció Indi, com el destinat a joves amb discapacitat psíquica. L’Espluga Viva també té el seu propi casal de Nadal.

El pessebre vivent

Del divendres 22 al divendres 29, a les 20.30 hores, es podrà tornar a veure el tradicional Pessebre Vivent del Centro Cultural Andaluz Plaza Macael.

Concurs de pessebres

Els veïns i veïnes del barri Centre es proposen, com cada any, triar els millors pessebres d’Esplugues mitjançant un concurs amb modalitat adulta i infantil, a més de la seva corresponent exposició.

L’exposició serà del 18 al 21 de desembre, al local de l’Associació de Veïns del Centre. Les persones guanyadores del concurs es coneixeran el divendres 22, quan també es farà el lliurament de premis.

Fer cagar el tió

Hi haurà diverses ocasions de fer cagar el tió a Esplugues. Tres associacions de veïns organitzen aquesta activitat infantil: El Gall (divendres 22) i Can Clota (dissabte 23).

Durant les activitats que es realitzen durant les festes de Nadal, es recomana l’ús de les polseres identificatives per als nens i nenes (útils en cas de pèrdua), que distribueix l’Ajuntament.

Festa per a la gent gran

La gent gran podrà celebrar l’arribada del Nadal ballant a la festa d’avui dimarts 19 a partir de les 17 hores. Serà a l’Espai Baronda (c. de la Riba, 36), com l’any passat, i hi haurà un servei de minibús de pujada i baixada amb parada al Pont d’Esplugues.

Font: Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here