ERC ha tancat la campanya al Baix. També ho ha fet el PSC. Però Esquerra ho ha fet amb tota la carn que hi cavia a la graella. S’ha desplaçat fins el municipi d’Oriol Junqueras i ha congregat a la plana major disponible al complet: Marta Rovira, Carles Mundó, Raül Romeva, Dolors Bassa, Toni Comín i Meritxell Serret (via videotrucada). I ha cridat des d’allà una consigna llarga: “volem cosir una República”, repetint-ho fins a l’extenuació. Literalment.

La màxima representant d’ERC i número 2 per Barcelona, Marta Rovira, s’ha mostrat enèrgica i fatigada a parts iguals. Però també esperançada. Sobretot després de veure’s envoltada d’un Parc del Mamut Venux ple a vessar i de companys com els congressistes Joan Tardà i Gabriel Rufián.

En la tendència al alça de la seves aparicions, Rovira ha fet una crida al Baix Llobregat a “sentir-se clau en la construcció de la República catalana” endinsant, fins i tot, dosis d’humor. Un tarannà distés que venia de la mà de la reunió de dues hores que ha mantingut aquest matí a Estremera amb Oriol Junqueras.

“L’Oriol estava esparverat” ha confessat la secretària d’Esquerra Republicana, en referència a l’acte d’aquest vespre a la ciutat baixllobregatina. I, amb una picada d’ullet final que podria justificar la manca de presència durant els dies anteriors, ha regalat les oïdes a la comarca. Rovira ha recalcat que Junqueras l’ha animat a “emmirallar-se en la gent del Baix Llobregat, que són la clau de la futura República diversa”.

Tot i així, seguint la màxima del partit en aquesta campanya pel 21D, la paraula “unilateralitat” ha estat inexistent. I, en canvi, “cosir” i “diversitat” han estat els hits. Per això, estenent la mà a una comarca que se li resisteix al partit republicà, Rovira ha recalcat que “això no va de banderes ni de la llengua que parli cadascú”, sinó de “una República social”.

D’entre els acompanyants, els diputats al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián han estat especialment celebrats. Tardà, natural de Cornellà, també ha escombrat cap a casa i lloant la “lluita de la comarca” en altres èpoques com el franquisme com a exemple a seguir en aquest procés de “construcció republicana”. I ha recordat que “sense el Baix Llobregat, no s’hagués aconseguit la jornada laboral de 8 hores”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here