Quatre dels cinc millors parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona són al Baix Llobregat. Així ho confirma l’AMB després de realitzar més de 5.000 entrevistes a 44 parcs dels diferents municipis que conformen la zona metropolitana. El Parc de la Torreblanca és el segon millor parc de la classificació, seguit de Can Mercader, la Fontsanta i Can Vidalet.

Exceptuant la presència del Jardí Botànic Històric de Barcelona, les àrees verdes baixllobregatines arrasen al rànquing de l’AMB. Segons l’enquesta on els usuaris valoraven aspectes com l’entorn i els serveis del parc, el Torreblanca ha adquirit 8,5 punts sobre 10 i s’ha quedat només a una dècima de ser el més valorat, enorgullint així als ciutadans dels tres municipis que implica: Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

De fet, la tendència baixllobregatina a compartir aquestes àrees d’esbarjo entre municipis és un fet comú. El Parc de la Fontsanta arriba des de Esplugues fins a Sant Joan, tot trepitjant Sant Just Desvern, també. Un parc que, en el global, empata en valoració amb Can Mercader (Cornellà) i Can Vidalet (Esplugues), situant-se tot tres amb un global de 8,2 punts.

El Baix, a l’alça

Una salut, la de les zones verdes del Baix Llobregat, que va en augment. Les dades de l’estudi anterior, datat del 2015, desmostren que s’ha millorat lleugerament el benestar als parcs de la comarca, passant d’una mitjana de 7,4 al 7,6 actual. Almenys això és el que es desprén d’aquest informe de l’AMB sobre els 23 parcs baixllobregatins analitzats. Entre els més evolucionats en aquests últims anys, en destaquen el Parc del Canal de la Infanta (Cornellà) i el del Castell (Castelldefels).

De fet, catorze dels parcs del Baix es troben valorats per sobre de la normalitat metropolitana. I els que no, com el Parc del Centre al Papiol, estan treballant en la seva millora. En el cas papiolenc, s’ha passat del 6,4 del 2015 a un increment d’una dècima a la vigent edició.

Cal destacar, però, que la diversitat de característiques d’aquestes zones d’entreteniment i contacte amb la natura ha trobat uns patrons que s’agraeixen especialment. Pels ciutadans que hi fan ús, el més important és que sigui tranquil, que estigui a prop i que estigui dissenyat de manera adequada. De fet, relacionat amb quest últim punt, des de l’AMB asseguren que els darrers anys han prioritzar la inversió en senyalització “implementant un canvi d’estil amb un nou grafisme més modern i entenedor”.

Tanmateix, en aquest estudi que fa una dècada que s’emet de manera biennal, s’han destacat altres dades sobre l’utilització de l’espai dels parcs. Entre elles, que la meitat dels enquestats van cada dia al parc o que la mitjana de temps invertit és de més d’una hora i tretze minuts. Contraposant, això sí, el parc del Pi Gros a Sant Vicenç dels Horts, on la mitjana arriba fins a les dues hores i trenta-vuit minuts, amb el Can Corts a Cornellà, on no s’arriba a la mitja hora.

Foto: AMB.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here