Semblava difícil. Però les dades de les 18h de la tarda sobre la participació electoral en aquest 21D confirmen que l’assistència a les urnes serà molt elevada. Més encara que la d’aquell 27S. Segons s’acaba de fer públic, la participació al Baix Llobregat s’estableix en el 68,39% del cens, el que representa un increment de 6 punts respecte el 2015 a aquestes hores (62,15%).

De fet, són unes dades de participació històrica, ja que les eleccions de la passada legislatura ja van suposar un gran salt. A aquestes alçades del dia, l’any 2012 la participació era del 54,83%. Una fita encara més rellevant tenint en compte que s’emmarquen en un dia laborable. Un factor que assegura que encara queda gent per sortir dels seus llocs de treball i passar pels col·legis electorals.

Les principals ciutats del Baix secunden la tendència. La capital, Sant Feliu de Llobregat, representa un dels focus d’increment més notable, augmentant en 8 punts respecte els anteriors comicis i situant-se amb el 71,69%.

La resta de municipis grans de la comarca segueixen l’estel de la capital. Cornellà passa del 60,30% al 66,26%, el Prat assoleix un creixement vertiginós del 59% al 68%, Viladecans supera el 68% quan el 2015 no arribava al 62% i Sant Boi arriba al 67,66% superant aquell 60,22%.

Comparativament, el Baix Llobregat se situa per sobre de la mitjana de participació catalana. Això sí, de manera molt lleugera. Si al conjunt de Catalunya, la participació és del 68,32%, al Baix, recordem-ho és del 68,39%. Una tendència inversa a la del 2015, quan la comarca baixllobregatina se situava un punt per sota del total català. 

El gran boom ha tingut lloc en aquest segon recompte de les 18h de la tarda. A la primera consulta, a les 13h l’increment era molt lleuger, d’únicament 6 dècimes, passant del 34,11% del 2015 al 34,75% d’avui.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here