Diverses famílies del centre van denunciar el tracte que van rebre alumnes que són fills de guàrdies civils

La Fiscalia de Barcelona ha citat a declarar part del professorat de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) pels seus suposats comentaris despectius a classe sobre les càrregues policials del passat 1 d’octubre. Diverses famílies del centre van denunciar el tracte que van rebre alumnes que són fills de guàrdies civils, molestos per aquests comentaris.

La Secció contra delictes d’odi de la Fiscalia ha citat els professors en el marc d’unes investigacions obertes per tal d’esclarir si els comentaris que els professors van fer el 2 d’octubre poden ser constitutius de delicte, segons han confirmat aquest dimarts fonts de la Fiscalia.

Així mateix, fonts de la Guàrdia Civil han indicat que estan treballant amb denúncies presentades per diverses famílies del centre en relació als comentaris d’aquests professors a fills de guàrdies civils. I és que quatre dies després dels fets de l’1-O i de la polèmica actuació policial de la Guàrdia Civil i la policia espanyola, l’ambient es va enrarir a l’Institut El Palau després que agents de la Guàrdia Civil d’aquest municipi, on hi ha la caserna del cos, van denunciar presumptes casos de pressió escolar.

Els fets es remunten al 2 d’octubre, just l’endemà del referèndum. En algunes aules els mateixos alumnes van demanar debatre sobre la situació que viu Catalunya, com ja va passar el primer dia de curs quan es va parlar dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils. Segons van indicar fonts consultades per l’ACN, el debat es va produir de manera “equitativa”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here