A l’autopista C-32 s’han instal·lat dos cartells indicatius que facilitaran l’arribada al Parc Arqueològic Mines de Gavà

Un d’ells es pot veure venint des de Barcelona just després de la sortida 50, a l’alçada de l’outlet de Viladecans. En l’altre sentit, venint des de Sitges, el conductor poden veure el cartell passada la sortida 46, a l’alçada del Canal Olímpic de Castelldefels.

Els dos nous cartells se sumen al ja existent a l’entrada de Gavà, situat a la bifurcació entre la C-234 i el carrer del Progrés, així com altres indicadors que estan distribuïts per diferents punts d ela ciutat.

El jaciment arqueològic de les Mines

Prehistòriques de Gavà ocupa les zones de Can Tintorer, les Ferreres i Rocabruna i és el conjunt de mines en galeria més extens i antic d’Europa i l’únic neolític dedicat a l’extracció de variscita, un mineral de color verd utilitzat per elaborar ornaments corporals. Té una extensió de 200 hectàrees on s’han localitzat més d’un centenar de mines.

Es va obrir al públic l’any 1994. Per protegir i donar a conèixer al jaciment, que data de fa més de 6.000 anys es va projectar el Parc Arqueològic que va obrir l’any 2007. Les mines en aquests 24 anys han rebut més de 500.000 visites.

El 1996 el jaciment va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here