CCOO i UGT vam convocar mobilitzacions del sector de neteja d’edificis i locals de Catalunya a causa de la dilatació i el bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu, que es van celebrar dimecres, 17 de gener. La convocatòria del Baix Llobregat es va realitzar de manera unitaria a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat

“Davant la situació de bloqueig en la negociació del Conveni autonòmic del sector de neteja d’edificis i locals de Catalunya, CCOO i UGT convoquem assemblees de delegats i delegades el dia 10 de gener, així com concentracions de treballadors i treballadores per al dia 17 de gener”. Aquest era el comunicat de convocatòria.

Segons fonts sindicals “després de dotze mesos de reunions, les patronals segueixen mantenint la seva proposta de congelació salarial per a aquest any 2017, la qual cosa suposaria dos anys seguits sense increments salarials, a més d’insistir a retallar el complement econòmic de l’antiguitat”.

Els sindicats han rebutjat rotundament els plantejaments de la patronal, i els han traslladat que “l’actitud immobilista que estan mantenint i la dilatació deliberada per la seva banda d’aquesta negociació tindran la convenient resposta sindical”.

“No podem consentir -i no farem- una reculada de drets del col·lectiu de neteja, i per això fem una crida als treballadors i treballadores a assistir a les assemblees”, sentenciava el comunicat.

L’assemblea a Cornellà de Llobregat de delegades i delegats del sector es va realitzar el dia 10 de gener a les 10 h a la seu de CCOO (ctra. d’Esplugues, 68).

I la concentració de treballadores i treballadors del sector de neteja d’edificis i locals que es va celebrar el dimecres 17 de gener, gairebé coincidint amb la visita del ministre de foment a Sant Feliu. L’alcalde de la localitat, Jordi San José, va rebre a les persones representants dels sindicats per poder conèixer les seves reivindicacions.

Davant d’aquest escenari, i davant la impossibilitat d’avançar cap a un acord, no els sindicats no destarten més mobilitzacions en el futur.

Font: CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here