Reclamen la readmissió dels companys acomiadats i el compromís de l’empresa de mantenir els actuals llocs de feina

Els treballadors d’Indústries Titan, la històrica empresa de pintures Titanlux del Prat de Llobregat, han decidit aquest dilluns en assemblea fer vagues de 24 hores fins el pròxim 9 de febrer als diferents centres per reclamar la readmissió dels treballadors acomiadats els últims mesos i exigir el compromís de l’empresa de mantenir els actuals llocs de feina.

Els sindicats denuncien que l’any 2017 es va reduir la plantilla en 74 treballadors amb baixes voluntàries i nou acomiadaments no pactats i que en preveuen més tot i que l’empresa va tancar el 2016 amb una facturació de 103 MEUR i uns beneficis de 2,3. Francisco Garcia, del sindicat majoritari Co.bas, afirma que la direcció, amb l’objectiu de reduir un 10% la massa salarial, vol aprimar un 33% la plantilla que actualment és de 330 treballadors. Els treballadors definiran en els pròxims dies un calendari d’accions per acompanyar les aturades.

Tot i que avui ho han ratificat en assemblea, els treballadors de Titan ja han fet aquest dilluns la primera de les jornades de vaga de 24 hores previstes. I es que la convocatòria oficial la va fer el comitè d’empresa la setmana passada que l’havia deixat en suspens a l’espera del resultat de les negociacions de mediació que van mantenir amb l’empresa finalitzades 10 jornades d’aturades parcials.

És davant el fracàs d’aquestes negociacions que finalment s’ha acordat mantenir el pla previst i passar de la aturades parcials a les totals. Francisco Garcia lamenta que fins ara els compromisos de l’empresa no han passat de les bones intencions i que el que reclamen els treballadors és un acord formal que els garanteixi la feina en un futur. “Ja no confiem en la seva paraula. Volem un mínim de garanties per escrit”, afegeix.

Els sindicats també denuncien que la companyia estigui utilitzant els acomiadaments individuals en lloc dels col·lectius, que obligarien a l’empresa a demostrar que realment existeixen causes legals i, si n’hi ha, negociar-les amb els representants dels treballadors.

Empresa amb guanys

Industrias Titán, líder del sector dels fabricants de pintures nacionals, és propietat de la família Folch-Rusiñol. Compta amb més de cent anys d’història, durant els quals mai ha registrat pèrdues. L’any 2016 va tancar amb una facturació de 103 milions d’euros, amb els quals va obtenir 2,3 milions de beneficis.

Segons els sindicats, aquesta voluntat de reduir la plantilla ve donada pels forts deutes que la família propietària ha contret en el terreny financer a través de la participació en un 25% de la societat Famol.

Aquesta societat, de la qual també formaven part la família Lara i el propietari de la marca Mango, Isak Andic, va comprar el 2006 un paquet d’accions del Banc Sabadell valorat en uns 500 milions d’euros, i que després de diverses ampliacions va arribar a superar els 1.300 milions. Deu anys després, amb la caiguda d’un 86% del seu valor, han suposat unes pèrdues per als propietaris d’Industrias Titán superiors als 90 milions d’euros.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here