“El ple d’investidura del candidat Carles Puigdemont es manté convocat i se celebrarà un cop garantit un debat d’investidura efectiu i sense ingerències. Una investidura que tingui valor real i que sigui efectiva.”

Així s’ha expressat el president del Parlament, Roger Torrent, avui en la roda de premsa prèvia al Ple que finalment ha sigut posposat perquè, segons paraules se propi Torrent:

“No acceptarem que es digui que els catalans i les catalanes han votat malament, per votar el que ells volien. No acceptarem les ingerències a un Parlament democràtic que té el dret i el deure d’investir el president que reculli més suports. El president Carles Puigdemont té tota la legitimitat per ser candidat i hi té tot el dret. Per defensar aquest dret m’he compromès personalment a garantir la seva immunitat, com la de totes i tots els diputats, en l’exercici dels seus drets polítics al Parlament.”

Després, via Twitter, el president del Parlament ha escrit:

El comunicat ha despertat reaccions diverses. JxCat ha demanat al president del Parlament, que aixequi l’ajornament del ple d’investidura perquè la sessió se celebri aquest dimarts a la tarda. En una roda de premsa als faristols de la cambra, la portaveu del grup parlamentari, Elsa Artadi, ha fet constar que no comparteix amb Torrent que hagi ajornat el ple perquè JxCat considera que les garanties per a celebrar-lo es compleixen avui mateix.

“La gent és al carrer i tenim els vots”, ha asseverat Artadi, que sí que ha celebrat el “contingut” i la “contundència” del discurs de Torrent, que ha reiterat que l’únic candidat és Puigdemont; malgrat s’ha queixat amargament que no els hagin comunicat prèviament la decisió de l’ajornament.

Per la seva banda, la baixllobregatina portaveu del PSC, Eva Granados ha dit, com ha fet el mateix Iceta, que comparteix la decisió “prudent” de Torrent, i ha recordat que el PSC ja havia demanat a primera hora d’avui que se suspengués la sessió perquè tot apuntava que el candidat, Carles Puigdemont, no hi assistiria.

Finalment, cal destacar la reacció del baixllobregatí Oriol Junqueras des d’Estremera. El vicentí ha donat suport des de la presó a la decisió de Torrent. En un missatge publicat a Twitter, el líder d’ERC li ha agraït que garanteixi “la defensa dels drets de tots els diputats escollits democràticament”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here