De la Serna ha aprofitat la seva visita a Catalunya per demanar disculpes als ciutadans afectats per les mesures preses per garantir la seguretat vial. El ministre ha destacat que la situació ha millorat tot i ser encara complicada

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que aquest dimarts ha presidit a l’estació de Sants de Barcelona una nova reunió del gabinet de crisi activat per la situació meteorològica, ha demanat disculpes a tots els ciutadans afectats per les mesures preses per Foment per garantir la seguretat vial.

En aquest sentit, ha destacat que la situació, tot i que encara és “complexa”, ha millorat molt respecte la jornada d’ahir dilluns gràcies a la millora del temps i al gran desplegament de mitjans tècnics i humans del govern espanyol “que ha evitat situacions més complicades de les viscudes”.

El titular de Foment ha informat que ja no hi ha vies de gran capacitat tallades al trànsit i que tot i que la situació es preveia complicada a l’aeroport del Prat per la previsió de tempestes, finalment es podrà resoldre sense més retards ni cancel·lacions de vols.

Després de presidir la reunió de crisi, de la Serna ha presentat un nou servei d’alta velocitat al Prat de Llobregat. La Generalitat de Catalunya acaba de licitar la redacció del projecte constructiu de la nova estació intermodal del Prat, que servirà com a intercanviador entre les línies de rodalies, la L9 del metro i el futur tren d’alta velocitat.

L’Ajuntament del Prat i la Generalitat de Catalunya també estan treballant perquè un major nombre de trens de mitja distància procedents del sud de Catalunya tinguin parada al municipi a finals d’aquest any.

L’Ajuntament del Prat proposarà a l’Estat i a la Generalitat de Catalunya la creació d’un grup de treball per abordar de forma conjunta els propers canvis del servei ferroviari al municipi.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha celebrat en un comunicat l’arribada del tren d’alta velocitat al municipi, anunciada avui, dimarts 6 de febrer, pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna. El Prat de Llobregat acollirà l’estació d’inici i final d’una nova línia d’alta velocitat, connectada amb el Camp de Tarragona i amb Madrid. El nou servei d’alta velocitat es denominarà EVA, enlloc d’AVE, i modernitzarà els serveis i prestacions de l’actual servei.

El consistori vol expressar la seva voluntat de col·laborar amb l’Estat espanyol, a través del Ministeri de Foment i Renfe, per tirar endavant aquest projecte.

L’Ajuntament del Prat considera que la posada en marxa de l’EVA repercutirà favorablement al municipi. D’una banda, reforçarà la posició de centralitat del Prat en l’entorn metropolità, que comptarà amb una altra infraestructura estratègica per al país, juntament amb l’aeroport del Prat. D’altra banda, la instal·lació de la nova estació d’alta velocitat reforça la idoneïtat del projecte de zona residencial del Prat Nord.

A més, cal tenir en compte que l’Ajuntament del Prat ja havia començat a treballar amb la Generalitat de Catalunya per incrementar el nombre de trens de mitja distància, procedents del sud del país, amb parada al Prat de Llobregat. En aquest sentit, el consistori considera que l’anunci de la creació de la nova estació d’EVA al Prat de Llobregat també podria accelerar l’arribada d’aquestes noves línies de tren al municipi.

A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat també acaba de licitar la redacció del projecte bàsic i del projecte constructiu de la nova estació intermodal del Prat de Llobregat, que servirà com a intercanviador entre les línies de rodalies de Renfe (actualment hi paren les línies R2, R2 Sud i R2 Nord), la L9 del metro i els futurs trens d’alta velocitat. La Generalitat preveu acabar la redacció del projecte en 15 mesos.

Per la coincidència d’aquestes iniciatives per millorar els serveis ferroviaris a la ciutat del Prat, l’Ajuntament proposarà a les administracions competents de l’Estat espanyol, a través de Renfe com a operador ferroviari, i de la Generalitat la creació d’un grup de treball conjunt per abordar-les totes de forma integral.

Finalment, el ministre de la Serna també s’ha reunit amb Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat, per “conèixer de primera mà la situació a Catalunya”. En aquest sentit, el ministre de Foment ha recordat que amb l’aplicació de l’article 155 té responsabilitat en les infraestructures de la Generalitat i que per això ha organitzat la trobada.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here