El seu advocat ha dit que no respondran cap pregunta durant la compareixença a la comissió del Parlament

L’expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, han passat finalment la nit a la presó de Brians II a Sant Esteve Sesrovires, on van ser traslladats després que la jutgessa decretés presó comunicada i sense fiança per als dos imputats.

Segons ha explicat als Matins de TV3 un dels advocats de Millet i Montull, Jordi Pina, a quarts de dotze d’aquest dijous a la nit els dos acusats van ser traslladats de la Model -on van ingressar en un primer moment- al centre penitenciari de Brians II per motius que la defensa encara desconeix. Tot i així, Pina ha dit que podria ser perquè Jordi Montull es medica i ha de passar periòdicament per la infermeria.

Pina ha insistit en la condició de marginats de la societat a la qual s’han vist relegats els seus clients i ha dit que fins el 23 de juliol – data que en què els Mossos d’Esquadra van registrar el Palau de la Música davant de les irregularitats en la gestió de l’entitat- ‘fins i tot el Rei se li posava al telèfon’. A partir d’aleshores, ha dit l’advocat, ‘hi ha com una mena de cagarrina política’ i cap membre de la classe política es vol acostar al seu representat, tot i que en el seu moment s’assegurés que l’operació de l’hotel ‘beneficiava totes les parts’. ‘Ara hi ha una sèrie de moviments polítics fent marxa enrere’, ha afegit.

Respecte a la compareixença de Millet i Montull davant de la comissió del Parlament, Pina ja ha avançat que els seus clients no respondran cap pregunta i ha demanat als diputats ‘seny’ per evitar la imatge dels seus clients ‘passejant emmanillats per la ciutat’. L’advocat ha exigit ‘respecte’, si bé ha explicat que si els parlamentaris decideixen que hi compareguin igualment, Millet i Montull es desplaçaran fins al Parlament per dir que no declararan. ‘Seria raonable que els membres tiressin enrere la compareixença’, ha afegit.

Jordi Pina també ha criticat la decisió de la jutgessa per empresonar els seus clients al·legant que podien influir sobre els testimonis. Pina s’ha referit a la conversa que van mantenir el dia abans de declarar davant la magistrada Montull i l’arquitecte Òscar Díaz, que feia ‘d’àrbitre’ en un conflicte amb l’empresari d’Olivia Hotels Manuel Valderrama. Ha dit que van parlar davant seu, des del seu despatx, sobre una documentació que calia presentar al jutjat, i que Valderrama va afirmar que ho faria ell mateix el dia 29 de juny. En aquest sentit, Millet i Montull van negar haver rebut 900.000 euros de Valderrama per concedir-li la construcció de l’hotel, i ell mateix també assegurar no haver entregat aquests diners als dos imputats en concepte, segons Pina.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here