Una final que ha tingut un inusual sabor baixllobregatí. Entre milers de candidats d’arreu d’Espanya, tres van ser els escollits del Baix Llobregat entre els 16 concursants, i dos d’aquests van arribar a la final. A més el pratenc Alfred serà un dels representants d’Espanya al Festival d’Eurovisió, acompanyat de l’Amaia, que ahir va resultar finalment la vencedora del concurs, en una final molt disputada amb la climentona Aitana

A les localitats dels finalistes baixllobregatins, Sant Climent i El Prat, es va poder seguir en directe el desenvolupament de la gal.la.

La gala final d’Operación Triunfo es va poder seguir en directe des del Prat a La Capsa, on família, fans i seguidors de l’Alfred van compartir emocions i nervis durant tota la nit. Abans de la projecció del programa, el públic va gaudir d’actuacions musicals de grups i amics de l’Alfred.

La Mònica Escrig i el Jordi Pujol van versionar algunes de les cançons interpretades per l’Alfred al llarg del programa i l’Eli Martín va cantar al piano Londres i La Ciudad, dos temes composats pel propi Alfred i que va compartir amb el públic durant la seva estada a l’acadèmia.

L’Alfred va quedar en un meritori quart lloc, a més d’haver estat escollit com a un dels representants d’Espanya a Eurovision junt amb la seva companya Amaia.

Per altra banda, a Sant Climent, el poliesportiu municipal es va omplir per donar suport a la climentona Aitana. Els veïns i veïnes, així com els familiars i amics de la finalista, van poder seguir el programa en directe gràcies a la pantalla gegant que s’hi va instal.lar.

Finalment, l’Aitana va quedar en segona posició en una final molt ajustada, en la que tan sols 4 punts percentuals van separar el 42% de suports de la de Sant Climent, del 46% que va fer guanyadora a l’Amaia.

Ahir per la nit, vam poder veure als 16 participants de nou junts al plató. Entre ells, la gavanenca Nerea que va quedar 9a al ser expulsada en la desena gal.la, també en un duel molt ajustat amb Agoney, que finalment va superar a la baixllobregatina per la mínima, amb un 53% dels vots.

Però la presència del Baix Llobregat en aquesta edició no acaba amb els 3 concursants, fet ja de per sí destacable, sinó que a més una de les cançons candidates per representar a Espanya al Festival d’Eurovisió, va ser Que nos sigan las luces, interpretada per l’Alfred i composada per el cantant i compositor de Sant Feliu de Llobregat, Nil Moliner, membre del grup santfeliuenc Cybee i que ara ha emprès la seva carrera en solitari.

Finalment, la cançó no va ser l’escollida, no així l’Alfred que junt amb l’Amaia, guanyadora del concurs, i la peça Tu canción, seran els encarregats de participar al festival d’Eurovisió que se celebrarà a Lisboa el proper 12 de maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here