Fèlix Millet i Jordi Montull van ingressar ahir al centre penitenciari de Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires (Baix LLobregat) pocs minuts després de dos quarts de sis de la tarda

L’expresident del Palau de la Música i la seva mà dreta han entrat a la presó després que l’Audiència de Barcelona ho hagi dictaminat. Millet i Montull van arribar al centre en un furgó dels Mossos d’Esquadra, un cotxe patrulla i un vehicle del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) davant d’una forta expectació mediàtica.

Les condemnes que el tribunal els va imposar són de nou anys i vuit mesos i set anys i mig de presó, respectivament. Millet i Montull han passat la primera nit a Brians I al mòdul d’ingressos i les autoritats penitenciàries decidiran avui la seva ubicació.

Una desena de mitjans de comunicació els esperaven a la porta del centre penitenciari després que aquest dilluns l’Audiància de Barcelona hagi decretat el seu ingrés immediat a presó de forma provisional.

El tribunal va valorar que donat el caràcter important de les penes, existeix “evident risc de fuga”. Per això, donat que ni l’edat ni l’estat de salut d’ambdós són raons en sentit contrari, va acordar l’ingrés immediat a presó de forma provisional durant el temps de resolució dels recursos de cassació davant del Tribunal Suprem anunciats per les defenses els acusats.

Millet estarà empresonat mentre el Suprem no resolgui el seu recurs i com a màxim fins el 3 de desembre del 2022, quatre anys i deu mesos, que és la meitat de la pena. El tribunal indica que Montull haurà d’estar a Brians 1 fins el 10 de novembre del 2021, o sigui tres anys i mig, que suposa prop de la meitat dels set anys i mig de presó imposats. Tots dos tenen fins divendres per presentar un recurs de súplica contra aquesta decisió.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here