Sant Joan Despí viu amb intensitat la festa del Carnaval des de l’arribada, dijous 8, d’en Joan Despitoltes, el Rei Carnestoltes de la ciutat baixllobregatina. El punt àlgid va ser la Gran Rua de Carnaval, dissabte 10, amb centenars de persones al carrer que van donar vida a la festa de la diversió i l’alegria, que tindrà el seu epíleg aquest dimecres 14 amb l’acomiadament a en Joan Despitoltes

Enguany, en Joan Despitoltes va arribar en sidecar a la festa de benvinguda organitzada a l’Àrea de Serveis a la Persona i va prometre una setmana de disbauxa i alegria. A la festa s’hi van sumar molts nens i nenes de les escoles de la ciutat que van arribar en cercavila des dels seus centres educatius. Per a l’ocasió, calia portar el cap decorat, segons la consigna d’en Joan Despitoltes.

Dissabte 10 va ser el el dia de la Gran Rua de Carnaval, amb la participació d’una quinzena de comparses que van desfilar pels carrers de la ciutat amb disfresses d’allò més divertides i originals i contagiant tothom amb la seva energia i la seva música. En aquesta edició, coincidint amb els preparatius per commemorar un any dedicat a l’arquitecte Josep Maria Jujol, tant la carrossa d’en Joan Despítoltes com la façana de l’Ajuntament van estar decorades amb motius modernistes. La rua va acabar amb una festa, ball, música i confeti, al parc de la Fontsanta.

I dissabte a la nit, el poliesportiu del Mig va acollir la Gran Festa Jove de Carnaval, amb música de dj’s i l’entrega de premis a les millors disfresses individual, de parella o trio, i de grup. Durant aquests dies també s’han fet balls de carnaval i la festa infantil.

La programació del Carnaval de Sant Joan Despí tindrà com a colofó la Gran festa final i acomiadament a Joan Despitoltes. Serà dimecres 14, a les 17.30 hores, a la plaça del Mercat, al barri de Les Planes. El nostre rei serà acomiadat amb un espectacle molt especial de música, malabars i pirotècnia i després hi haurà una sardinada popular.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here