Es trenca un altre govern al Baix. A Sant Esteve Sesrovires, el Partit Socialista, en la seva condició de primera força, fa fora a Esquerra Republicana del govern municipal per “falta de lleialtat institucional”. La decisió acordada amb l’altre membre del govern, Entesa, assenyala els republicans com els reponsables d’un “bloqueig de projectes” que es consideren “prioritaris” per la resta de companys de governació.

Segons el comunicat emès per la secció municipal del PSC, no hi ha cap vincle entre “el context polític del país” i la decisió presa. En canvi, acusa al grup d’Esquerra “d’apropiació de l’obra de govern”, de proposar “iniciatives sense consens” i d’aplicar “decisions unilaterals”.

A l’escrit, el socialisme concreta que el desencadenant del trencament va ser l’abstenció del portaveu d’Esquerra per aprovar la subhasta d’una parcel·la municipal argumentant no haver pogut “mirar la documentació”. Des de la bancada del Partit Socialista i Entesa s’entén que era “obvi” el coneixement que el representant republicà tenia sobre el cas, al comptar amb l’àrea d’urbanisme sota la seva delegació. Ergo, l’abstenció era “una manifestació clara de bloqueig”.

Des d’Entesa i el Partit Socialista es posa de relleu, també, que la tinenta d’alcaldia Carme Rallo, la líder d’ERC, ha actuat com si encara fos alcaldessa. “Sense respecte de les funcions i competències dels seus companys i companyes de govern i del propi alcalde” s’assenyala des del govern sesrovirenc.

Ara bé, tot i no voler fer declaracions fins demà, Esquerra Republicana també havia expressat el seu malestar amb els companys de govern en els darrers temps. A l’últim ple, el clima entre els dos grups majoritaris, PSC (5 regidors) i Esquerra (3), va tornar a encendre’s. Els socialistes, així com Entesa i Locos por Sanes, van votar en contra de la iniciativa d’anomenar Plaça 1 d’octubre a un espai del municipi que serveix d’aparcament. Aquesta decisió va deixar en no res les 515 signatures aconseguides i el vot positiu en bloc de la resta de partits (ERC, Convergència i ARA).

De la mateixa manera, a través d’un comunicat a la seva pàgina de Facebook, el partit independentista va mostrar-se en plena disconformitat amb la decisió “unilateral” d’acomiadar un assessor d’alcaldia, liderada pel PSC. Aquest assessor, que havia estat proposat i acceptat per les tres forces de govern, segons remarca el text, va ser acusat d’aconsellar únicament a Esquerra. Una denúncia que els republicans neguen taxativament.

Així, a Sant Esteve Sesrovires es buscaran, tal i com informen els socialistes, “noves vies per un govern estable” i per tant, trobar un tercer govern en la mateixa legislatura. Al primer pacte, el quadripartit, amb ERC, CiU, ARA i LxS, es va acabar dissolent per “divergències en la gestió i futur del municipi”. El segon, que va establir l’alcaldia compartida, mantenint a la republicana Carme Rallo com alcaldessa fins a l’octubre passat i a Enric Carbonell (PSC) des de llavors, ha tornat a fracassar per “confrontació d’interessos”. El tercer, haurem d’esperar per veure’l.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here