La Federació de Passions de Catalunya va presentar dissabte a les 12 del migdia a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat la temporada 2018 d’aquest drama sacre, entre elles la d’Esparreguera

Josep Cuscó, president de la Junta Directiva de La Passió d’Esparreguera, assegura que és “la primera vegada que aquest acte, que pretén sumar esforços a la fi de visualitzar una activitat de cultura popular que històricament va donar inici a la tradició del teatre català, se celebra a Montserrat, un marc incomparable per fer-ho”.

Cuscó, qui també és president de la Federació de Passions de Catalunya, explica que durant l’acte els vuit municipis que en formen part (Esparreguera, Olesa de Montserrat, Cervera, Ulldecona, Vilassar de Mar, Llinars del Vallès, La Cava i Vilalba dels Arcs) es van donar a conèixer, de la mà dels seus directors artístics, les novetats que es realitzaran aquesta temporada. El primer “tria i remena” de passions on les persones que s’ha van apropar van poder escollir les que visitaran la present temporada i assaborir els canvis que s’hi podran trobar.

La temporada 2018 de La Passió d’Esparreguera, per exemple, s‘inaugura aquest proper diumenge 4 de març i presenta poques novetats respecte l’any passat. L’equip de direcció, format per Vicky Alvelo, Gerard Bidegain, Olivier Grau, Oriol Martínez, Marc Matalonga i Carles Reynés, repeteix, per segon any consecutiu, al capdavant de l’espectacle, i s’amplia amb la incorporació de Núria Valldeperas a l’ajudantia i Lluc López davant del “Quadre dels nens”.

El projecte de direcció té l’objectiu de consolidar les modificacions del 2017 i avançar cap a la consecució de fites més profundes, amb una mirada cap al futur d’aquesta tradició que ha portat el nom d’Esparreguera arreu. En aquest sentit, la direcció anuncia que, entre altres novetats, s’ha unificat el personatge de Samuel (matí) amb el de Benjamí (tarda) -de manera que tindrà continuïtat durant tot el dia-, i es recupera el quadre de la Multiplicació dels pans i dels peixos, en un nou format de quadre plàstic.

En el terreny d’espai escènic, s’està treballant en un nou projecte per al quadre de Jesús davant Herodes i s’està dedicant un esforç importantíssim al món dels objectes. En el terreny del vestuari se segueix en la línia de l’any passat: renovació de vestuaris dels grups més destacables d’actors, com apòstols i fariseus, el vestuari de Pilat i el canvi de color massiu del poble, que és un “cos” importantíssim en l’obra.

Aquesta és una temporada important en l’àmbit d’actors, perquè hi ha renovació en bona part dels personatges, com és el cas del mateix Jesús, que assumirà l’actor Edmon Reynés, en substitució de Manel Llopart, que ha defensat aquest paper central durant disset temporades. Aquest canvi de cicle ve acompanyat d’altres incorporacions. La direcció vol seguir apostant pels actors joves i garantir així que les noves generacions protagonitzin l’espectacle ara i en el futur.

Aquesta serà la primera temporada d’Oriol Plans en solitari al capdavant de la direcció musical de l’espectacle, en substitució del director sortint Juan Jurado; i també el primer any que la JOCPE -recentment refundada com a Sparagaria Orquestra- no participarà en les representacions. Aquesta temporada, l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera es coordinarà amb la direcció musical de La Passió per aportar alumnes que toquin la música del mestre Borràs juntament amb membres veterans de l’Orquestra de La Passió d’Esparreguera.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here