El curt “Los Desheredados”, que també ha estat reconegut com a millor curt de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes i com a millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde International, es projectarà dijous vinent, 1 de març, al cinema Capri del Prat de Llobregat, presentat per la directora i membres de l’equip tècnic i artístic del curtmetratge.

L’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha rebut aquest dimarts, 27 de febrer, la cineasta Laura Ferrés (el Prat de Llobregat, 1989) al saló de plens de l’Ajuntament. L’alcalde ha felicitat la cineasta pratenca per l’èxit del seu curtmetratge “Los Desheredados”, guardonat amb nombrosos premis nacionals i internacionals, entre ells els Goya i els Gaudí. També ha assistit a la recepció el regidor de Cultura, Participació i Ciutadania, David Vicioso, entre d’altres representants municipals.

“Los Desheredados” es troba a cavall entre el curtmetratge de ficció i el documental i narra la història del mateix pare de la directora, Pere Ferrés, lluitant per preservar el negoci familiar, una empresa d’autocars, afectada per la crisi econòmica. A causa de les dificultats de l’empresa, es veu obligat a buscar d’altres fonts d’ingressos i a superar moltes dificultats, sempre lluitant per preservar la seva dignitat. La família de Laura Ferrés es troba en l’epicentre de la història, on apareix també la seva àvia.

El curt, de 18 minuts de durada, s’ha rodat gairebé en la seva totalitat al Prat de Llobregat, en espais com el carrer d’Empordà, el pàrquing de l’estació de Renfe o les cotxeres de Fersprat, i amb protagonistes pratencs. Per a la gestió de les localitzacions, ha comptat amb el suport del programa El Prat Film Office de l’Ajuntament del Prat.

El curtmetratge “Los Desheredados” es projectarà el proper dijous, 1 de març, a les 20.30 h al cinema Capri del Prat de Llobregat (Av. de la Verge de Montserrat, 111). L’accés a l’acte, organitzat per l’Ajuntament del Prat, serà lliure fins al límit d’aforament.

Reconegut per diversos premis nacionals i internacionals

Als Premis Goya, celebrats el passat 3 de febrer, “Los Desheredados” va guanyar el premi al millor curtmetratge documental. En el cas dels Gaudí, celebrats una setmana abans, el 28 de gener, va ser reconegut com a millor curtmetratge.

A aquests guardons, s’hi afegeixen el premi  “Leica Cine Discovery“, com a millor curt de la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, i el de millor curt europeu al festival de cinema portuguès Curtas Vila do Conde International. També va ser nominat a la darrera edició dels Premis de Cinema Europeu i ha estat seleccionat pel catàleg Shorts from Spain 2017 de l’ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Visuals), que conté els 10 curtmetratges més destacats de l’any d’arreu de l’Estat.

Laura Ferrés

Llicenciada en direcció cinematogràfica a l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Laura Ferrés ha dirigit fins al moment dos curtmetratges: “Perro Flaco” i “Los Desheredados”.

“Perro Flaco”, el que va ser el seu projecte final de carrera a l’ESCAC, ja va ser  seleccionat per 60 certàmens de cinema d’arreu del món com a curtmetratge de ficció. Entre ells, cal destacar la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid de 2014 i el Montreal World Film Festival 2015 (Canadà).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here