Aquesta setmana ha finalitzat la VII Setmana de la Poesia amb un increment del 18% en els espectadors respecte al 2017

El conjunt d’activitats culturals programades dins d’aquesta setmana dedicada a la poesia, que va obrir amb el recital de Clara Segura, Santi Balmes i Fluren Ferrer el passat 13 de març a una Sala Ibèria plena, va continuar els dies següents amb activitats per a tots els públics. La Setmana de la Poesia ha estat organitzada per La Mordida Literària, la Biblioteca Montserrat Roig i l’Ajuntament de Sant Feliu.

Oriol Sauleda, el poeta de 24 anys i natural de San Pol de Mar va guanyar amb el poemari El Paller la 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot. Les inscripcions en aquest certamen han augmentat respecte anys anteriors i en aquesta edició s’ha assolit el màxim històric amb un total de 22 poemaris inscrits.

Aquestes dades són un reflex del bon moment pel que passa actualment la poesia i també el propi premi, que va néixer amb l’objectiu d’impulsar joves poetes que escriuen poesia en llengua catalana. A l’acte del lliurament del premi es va incloure un recital de poemes amb Joan Margarit, un dels poetes més destacats del país, guardonat amb importants premis literaris com el Premi Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura i el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya.

Per primera vegada la Setmana de la Poesia s’ha acostat a un dels instituts de Sant Feliu. Va ser el cantautor del Baix Llobregat Daniel Magallón qui va oferir un taller de poesia i una actuació musical per a l’alumnat de l’Olorda. El jovent també va tenir al Milenio un acte dedicat a ell sota el nom de: ‘Dios, ni contigo ni sin ti” i on Entelequia y Senyor Oca van barrejar la poesia i la música hip hop en perfecta sintonia amb l’espectacle. Les famílies van tenir dos actes: el primer, un recital a la Biblioteca amb Jordina Bioska i, el segon, amb l’espectacle de La Xarxa “36 polzades”al Centre Parroquial.

Les exposicions també van estar presents dins la programació d’enguany. El president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Carles Duarte va ser l’encarregat d’inaugurar “De la matèria i la paraula” d’Antoni Areny i “Haikus, 1,2,3 il·lustracions i haikus” de Sergio Kern i Elena Pico. Ambdues van estar exposades al Palau Falguera.

Moltes cares conegudes han passat també per sales o escenaris de Sant Feliu dins d’aquesta Setmana de la Poesia com Alberto San Juan qui juntament amb Fernando Egozcue va actuar al Centre Parroquial amb un recital amb cançons de Lorca i Gloria Fuertes. Dolo Beltrán i Anna Carné van protagonitzar una vetllada poètica al bar Els Pagesos amb l’ espectacle “Vull les olives”. Oscar Delafé juntament amb Carlos Cros i Jansky va posar el toc musical en una de les jornades poètiques.

Marcelo Mercadante va actuar dins d’un acte de Dones amb Veu on es feia un passeig pels poemes per a persones adultes de Gloria Fuertes acampanyats de música i dansa. Van tornar a la programació un any més i ja van tres la proposta Trash Poety amb Ana Curra.

Pel que fa al públic assistent als actes, s’ha produit un increment d’un 18% respecte al 2017, en total han assistit 2.420 espectadors. A més hi ha hagut 7 espectacles que van fer un ple d’aforament, un més que l’any passat. (Recital inaugural, Vins i poemes de la Belle France, Prostíbulo Poético, Delafe+Carlos Cros+Jansky, Taller poesia i cantautors, Trash Poetry, Gemma Humet).

El públic ha estat en la seva major part provinent de Sant Feliu de Llobregat, amb un ventall d’edat dels 25 als 50 anys, si bé en totes les activitats hi ha hagut públic d’altres poblacions del Baix Llobregat i Barcelona, en alguns esdeveniments han arribat a un terç dels assistents. Pel que fa a les exposicions, les tres han rebut un total 287 visitants.

Aquesta setena edició de la Setmana de la Poesia, molt més ambiciosa, s’ha consolidat plenament entre el públic local, que continua mostrant el seu recolzament a la proposta, després de duplicar públic a l’edició de l’any passat. A més s’han obert noves línies amb la Biblioteca Montserrat Roig i amb la visita d’altres festivals de poesia com el de Poetas de Madrid i el Festival Eva del Penedès.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here