La Guàrdia Civil ha confirmat la detenció d’una dona a Viladecans a qui considera coordinadora dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en una operació dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 6 i la Fiscalia de la l’Audiència Nacional. La dona, de nacionalitat espanyola i veïna de la localitat, està acusada dels delictes de terrorisme i rebel·lió. L’operació continua oberta i es troba sota secret de sumari

La setmana passada la Fiscalia de l’Audiència Nacional ja va avisar que actuaria “amb contundència” contra les activitats d’aquests grups a qui ja deia que se’ls podia atribuir delictes de rebel·lió, malversació i d’altres contra l’ordre públic.

La Guàrdia Civil ha confirmat la detenció d’una dona de Viladecans, considerada “coordinadora” dels denominats Comitès de Defensa de la República (CDR). La detenció s’ha fet a la mateixa localitat del Baix Llobregat pels suposats delictes de terrorisme i rebel·lió. L’operació oberta per la Guàrdia Civil aquest dimarts al matí continua oberta i no es descarten nous detinguts. Fonts de l’institut armat han confirmat que la detinguda serà lliurada directament davant el jutjat de l’Audiència Nacional i, per tant, se la traslladarà directament a Madrid. L’operació és fruit d’una denúncia de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que la setmana passada ja va avisar que actuaria “amb contundència” contra les activitats d’aquests grups a qui ja deia que se’ls podia atribuir delictes de rebel·lió, malversació i d’altres contra l’ordre públic”. Les detencions estan ordenades pel jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional. Les diligències són secretes.

De fet, el ministeri públic ja va avançar la setmana passada -després de les mobilitzacions de la Setmana Santa- que actuaria contra aquests moviments i va avançar que considerava que els seus membres podien ser acusats de rebel·lió. Finalment, la detenció de la dona de Viladecans s’ha produït pels suposats delictes de terrorisme i rebel·lió. Un cop finalitzin les diligències, la Guàrdia Civil la traslladarà directament a dependències de l’Audiència Nacional, a Madrid, on haurà de declarar davant del jutge.

A la detinguda, se li atribueix un àudio que publica aquest dimarts ‘El Confidencial’ i enregistrat a través d’un sistema de missatgeria mòbil en què es començava a parlar de la possibilitat de fer una vaga general i de les accions de protesta que incloïen, entre d’altres, la paralització del Port de Barcelona i de Mercabarna, entre d’altres. Aquesta darrera proposta, segons l’àudio, seria suggerida des de Viladecans -d’on és la detinguda- però que caldria que fos aprovada per “nacional”.”Si podem aturar el port seria brutal, deixem sense avituallament les Illes Balears, els xinesos es cabrejarien, també hi ha moltes mercaderies, com la Seat que porten els cotxes amb vaixells, i tot el que és entrades de mercaderies de Península i punt d’Europa”, assenyala la dona en l’àudio.

També, detalla com per tallar l’autopista estava “tot preparat” i “amb material” i com posarien oli a la pista i a sobre bales de palla per prendre-li foc, o bé un possible sabotatge a les vies del tren o les instal·lacions de fibra òptica. En canvi, descartava l’opció de dur a terme cap acció a l’aeroport perquè “és molt fotut” ja que “et pot disparar la Guàrdia Civil”.Presència de la Guàrdia Civil a Esplugues de Llobregat.

D’altra banda, des de quarts de vuit del matí, veïns d’Esplugues de Llobregat han vist com hi havia agents de la Guàrdia Civil entre els carrers Lluís Millet cantonada amb Nazaret, tot i que es desconeix si han arribat a practicar alguna detenció.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha explicat que feia setmanes que tant la Guàrdia Civil com la policia espanyola i els Mossos estan elaborant informes per determinar com s’organitzaven els CDR.

“Quan se’ns deia que hi havia inactivitat vam cridar a la calma i a la prudència, no calia detenir un qualsevol dels que participaven a les accions, sinó que volíem investigar i saber com s’organitzaven”, ha justificat. Zoido ha assegurat que els CDR són hereus dels Comitès de Defensa del Referèndum i que la seva actuació s’ha produït “abans i durant” el procés i l’1-O. “Per estructura i finalitat són iguals que els comitès cubans”, ha comparat el ministre. A més, ha apuntat que són estructures “horitzontals” i que estan fent registres per “obtenir proves” de com s’organitzen. “No són extremadament jeràrquics sinó que són estructures molt horitzontals per tenir més facilitats per penetrar entre els joves i al territori”, ha afegit.

El CDR de Viladecans convoca a una concentració a les 20h davant de l’Ajuntament contra les detencions de membres de la organització, dutes a terme a avui a Viladecans i a Esplugues.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here