L’associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha escollit Sant Feliu per presentar en roda de premsa una campanya d’àmbit estatal per millorar la seguretat dels passos a nivell

L’acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic Les Tovalloles, ha comptat amb la presència de Ricard Riol, president de la PTP, i Lidia Muñoz, alcaldessa accidental.

Sota el nom “Per uns passos a nivell urbans més segurs” la campanya Ricard Riol ha explicat els objectius de la campanya: reduir el temps d’espera dels vianants als passos a nivell amb alta freqüència de trens, per evitar que la ciutadania passi amb les barreres baixades i millori la seva seguretat.

En aquest sentit s’ha presentat un video que descriu aquesta situació i una proposta de senyalització per millorar la seguretat dels vianants. Riol ha apuntat que el temps que passa mentre que les barreres es baixen i passa el tren és molt elevat. A Sant Feliu, les barreres romanen baixades 50 minuts per cada hora.

Des de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic es fa una petició al Ministeri de Foment on es demana, segons el seu president: “uns passos a nivell més intel·ligents, uns passos a nivell que només baixin les barreres quan realment hi ha un tren i no quan el tren ha trepitjat un pedal quilòmetres enllà, que és el que passa ara”.

En paral·lel també sol·liciten una nova senyalització per tal que els i les ciutadanes “mirin que un tren pot amagar un segon tren” perquè aquest segon tren és el perillós i és el que ocasiona els atropellaments. Ricard Riol ha parlat també d’altres sistemes que ja s’han implantat en el País Basc on s’informa del nombre de trens que passaran.

La tecnologia és sens dubte un dels factors claus per poder solucionar els problemes actuals. Aquesta tecnologia segons Riol s’està aplicant avui dia amb els trens de la línia 9 que funcionen sense conductor però aquesta no ha arribat encara per les barreres, “estem demanant passar d’una tecnologia analògica a una digital” conclou el president.

L’acte ha conclòs amb la col·locació d’un dels senyal d’avís que proposa la PTP al pas a nivell.

Soterrament de les vies a Sant Feliu

La PTP és conscient que Sant Feliu és un dels municipis on el soterrament és més imminent però aquest fet no fa que les millores que ells sol·liciten no puguin arribar puguin arribar arreu de l’estat.

Pel que fa al soterrament de les vies a Sant Feliu Lidia Muñoz, alcaldessa accidental, ha explicat que s’està treballant sobre el calendari previst i que a principis de maig s’informarà de la campanya i del procés participatiu.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here