Amb l’objectiu de millorar l’oferta de transport públic, avui dilluns 16 d’abril, s’ha presentat al barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern, la millora el servei de la línia L52, que a partir d’ara s’allarga i connectarà L’Hospitalet de Llobregat (Ciutat de la Justícia) amb el barri santjustenc de Mas Lluí

A la presentació hi han participat l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Area Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José.

A partir d’aquest dimarts 17 d’abril, doncs, s’allarga el recorregut de línia L52 des de la Rambla de Sant Feliu de Llobregat fins el barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern i es millora la regularitat del servei. Aquesta ampliació facilita la connexió al veïnat del barri de Mas Lluí amb el Trambaix (parada Consell Comarcal), Sant Joan Despí, Cornellà i Hospitalet de Llobregat, arribant fins a la Ciutat de la Justícia.

Tindrà una freqüència de pas de 20 minuts, en dies feiners, i de 30 minuts, en dissabtes i festius.

“Cal seguir potenciant la mobilitat en transport públic i construir carrils bus, que permetran millorar la velocitat comercial dels autobusos. Hem de seguir millorant les freqüències de pas, per donar més oportunitats als veïns d’aquests municipis i, en general, de tota la Metròpolis Barcelona”, ha explicat Poveda. Alhora, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB ha recordat la contaminació atmosfèrica que pateixen els grans nuclis urbans, i ha destacat la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat per fer front a aquest problema, que afecta greument a la salut.

“L’ampliació de la línia L52 al barri de Mas Lluí forma part d’una sèrie de millores en les que estem treballant amb l’AMB per promoure una millor mobilitat dins de Sant Feliu i amb l’entorn metropolità. Des de l’Ajuntament treballem per una mobilitat més sostenible, on el transport públic sigui una alternativa real al vehicle privat”, ha exposat San José.

“És una millora significativa per al veïnat de Mas Lluí Sant Just Desvern. Se suma a les accions que progressivament podem anar executant amb les entitats supramunicipals del transport i amb la complicitat de l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb qui intentem compartir serveis públics”, ha explicat Perpinyà. “L’ampliació d’aquesta línia ens apropa a altres municipis de la comarca i fins a un barri comercial i de serveis de l’Hospitalet, on fins ara era més complicat arribar. La millora de la mobilitat és un dels eixos del pla municipal de Govern”, ha afegit.

A més, aquesta millora es complementa amb la nova línia L30 inaugurada al barri de Mas Lluí la passada tardor, que va doblar l’oferta de transport públic existent al barri i va millorar la connexió amb el centre de Sant Just Desvern.

Aquesta millora s’emmarca en un potent paquet de mesures per reforçar i millorar el servei de Bus Metropolità, que inclou la millora tant de les línies convencionals com la implantació de la nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions, amb dos nous serveis d’autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència.

L’Ajuntament santjustenc continua treballant ara en l’objectiu de facilitar l’accés a Rodalies-Renfe Sant Feliu per tal de millorar la connexió amb el transport públic, millorant també la freqüència del bus L30.

La informació completa de les xarxes de transport públic de l’AMB es pot consultar a www.amb.cat/mobilitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here