La Regidoria d’Esports i el Martorell Atlètic Club (MAC) han presentat, aquest migdia al vestíbul de l’Ajuntament, la 20a Cursa de Martorell

La prova es correrà el 6 de maig, inclourà la modalitat de 5 i 10 quilòmetres, i formarà part del Campionat de Catalunya Absolut i Veterà de 10 quilòmetres en ruta. La novetat serà el redisseny del circuit, per fer-lo més urbà, més pla i accessible a tots els corredors de la població.

L’esdeveniment esportiu, que es va recuperar ara fa un any després de 13 anys sense celebrar-se, comptarà amb la participació d’uns 800 atletes, com a màxim. La sortida serà a les 10.00h, des del carrer Josep Vilar, on també s’establirà l’arribada. El recorregut mantindrà tots els serveis de l’any passat: guarda-roba pels corredors, assistència mèdica i punts d’avituallament. Les inscripcions es poden fer fins l’1 de maig al web www.championchip.cat.

Nacho Pinedo, president del MAC, ha explicat que “la cursa redefineix el seu circuit atenent les demandes dels corredors i els criteris de mobilitat de la Policia Local”. El club espera que el nou recorregut, marcat aquests dies amb una ratlla de color blau per fer-lo més visible, sigui vàlid per als proper anys. Pinedo ha remarcat que “volem que la cursa sigui molt més del poble, ja que cada cop hi ha més corredors a Martorell. Que la gent se senti partícip d’una prova que té aspiracions de ser encara més gran”.

El president del MAC ha destacat que, enguany, “es crearà un macropunt de visibilització de la cursa a la plaça Frederic Duran, on es podrà veure passar els corredors fins a sis vegades. Un esforç de l’organització que ens farà estimar una mica més aquesta prova”.

Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d’Atletisme, ha refermat la consolidació de la prova martorellenca, que reuneix els requisits federatius: homologació, participació de jutges, control de Championchip i adhesió a la Challenge de mitges maratons i 10 quilòmetres, els premis de la qual es van lliurar l’any passat a Martorell.

La cita “combina la cursa de nivell amb la cursa popular”, ha subratllat l’alcalde Xavier Fonollosa. “Molta gent practica esport, perquè aporta múltiples beneficis físics i mentals, i un dels esports més senzills de practicar és posar-se unes sabatilles i sortir a córrer. La cursa fomenta l’afició per l’atletisme”, ha reblat.

L’atleta Carles Castillejo, campió d’Espanya de 5.000m, 10.000m, mitja marató i marató, amb quatre participacions als Jocs Olímpics, apadrinarà l’esdeveniment i hi prendrà part per primera vegada. El corredor d’elit ha valorat positivament la renovació del circuit martorellenc i ha incidit en què “les curses han de donar el millor servei possible als atletes, que són qui les fan grans i promocionen aquest esport que tant m’estimo”.

A la presentació de la 20a Cursa de Martorell hi ha assistit, també, la regidora d’Esports, Belén Leiva, i el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep Maria Antenas. En acabar l’acte, la comitiva s’ha fet una foto de família lluint la samarreta de la cursa.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here