És l’onzè cop que la jutgessa de l’Audiència Nacional s’oposa a fer-se càrrec de casos oberts a jutjats catalans pel procés

La magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha rebutjat fer-se càrrec de la investigació oberta al jutjat d’Instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat contra el major Josep Lluís Trapero i set comandaments més dels Mossos (inclòs l’actual cap, Ferran López).

El jutge demanava a Lamela que es fes càrrec també d’aquesta investigació, ja que ha instruït la causa contra Trapero i la cúpula d’Interior pels fets del 20 de setembre i l’1-O. El jutge de Cornellà els responsabilitza d’haver elaborat el document que marcava les pautes d’actuació que havien de seguir els agents que hi havia a cada col·legi electoral i que, segons ell, no van ser efectives i van permetre les votacions.

Lamela, però, creu que entre els dos procediments no existeix ni connexió subjectiva” en els fets ni tampoc material”, ja que dels testimonis aportats no existeix “cap comunicació” amb les persones objecte de la investigació en la causa que instrueix Lamela.

Aquesta és l’onzena vegada que Lamela rebutja assumir investigacions procedents del TSJC o de jutjats de primera instància catalans sobre el procés. A més, a la interlocutòria també defensa que les causes obertes a l’Audiència Nacional i al Tribunal Suprem s’han de mantenir per separat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here