El pont del remolar tanca fins al 31 de juliol. Ho fa per un bon motiu: la nidificació de les aus del litoral com el corriol camanegre i el corriol petit. Durant l’època de primavera l’espai comprés entre la platja del Prat de Llobregat i la de Viladecans es converteix en un dels darrers reductes de reproducció d’aquestes espècies

El pont del Remolar és un pas utilitzat per vianants i ciclistes per anar d’un municipi a l’altre pel litoral, tant per recórrer les platges del Delta, com per accedir a l’espai natural del Remolar-Filipines, a peu o en bici. En els darrers anys s’ha detectat que alguns visitants caminen o passen amb la bici per sobre les dunes enlloc d’anar per la sorra nua, i persones que circulen amb els seus gossos tot i els tancaments i la senyalització.

Això ha provocat en molts cops el fracàs reproductor de la fauna protegida d’aquestes platges, ja que els ous del corriol es mimetitzen amb la sorra i passen desapercebuts a ulls humans.

Davant aquest fet, l’any 2016 el Consorci dels Espais Naturals del delta del Llobregat va proposar el tancament d’aquest pont per protegir la nidificació de les aus de la platja. Enguany, i seguint el propòsit d’ajudar a la reproducció del corriol, el pont torna a tancar.

Per tal d’informar als visitants de les platges que el pont està tancat en aquest període s’han instal·lat cartells informatius a l’inici de la platja del Remolar-Prat, a ambdós costats del pont i a l’aparcament del Remolar.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here