Ahir va morir un dels treballadors del servei de jardineria adherit a la fàbrica SEAT de Martorell al precipitar-se per un terraplè quan realitzava les seves tasques de segat de gespa. Per motius desconeguts, l’home va caure de la segadora, va lliscar pel terreny que separa la fàbrica del Centre de Recanvis i va acabar rebent l’impacte de la màquina sobre el seu cos.

La mort de l’operari, empleat per Estudios y Contratas Silvicolas com una subcontractació d’Acciona, ha estat rebuda amb un “terrible dol” a les instal·lacions martorellenques, segons han assenyalat fonts de l’empresa SEAT, que han traspassat el seu condol a la família i amics de la víctima.

Les mateixes fonts han assegurat a elBaix.cat que la investigació per esclarir les circumstàncies del succés s’ha engegat d’immediat i que, de moment, no predomina cap hipòtesi. L’empresa ha volgut remarcar, d’altra banda, l’excepcionalitat del cas i la col·laboració total amb els treballadors, sindicats i institucions necessàries.

CCOO, en la mateixa línia, ha demanat “celeritat a la inspecció de Treball” per determinar “si es complien les condicions de seguretat” per treballar “sense riscos”. A l’hora que remarcava “lamentar profundament” l’accident, el sindicat ha aprofitat un comunicat per recordar que la política de subcontractació en cadena suposa “una precarització de les mesures de prevenció”.

El Comitè de Seguretat i Salut Laboral de SEAT, en un escrit públic, també ha remarcat que, a falta de conèixer els desencadenants de la tragèdia, van “constatar vàries irregularitats” que podrien haver “influït negativament”. Fan referència a la manca d’una valla protectora entre el terraplèn i la zona a segar i, d’altra banda, la sobreocupació per part dels vehicles de producció a la zona de l’accident. Segons el comitè, aquesta situació, que havien denunciat repetidament, va impossibilitar l’accés i actuació dels equips d’emergència i rescat.

Després de l’accident, el treballador va ser traslladat en estat crític a l’Hospital de Bellvitge, on no se li va poder salvar la vida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here