Després de la vaga d’Amazon al complex de San Fernando de Henares (Madrid) el passat mes de març, la resta de treballadors dels centres catalans, inclòs el del Prat, no descarten coordinar-se per realitzar una vaga conjunta a nivell mundial.

De fet, fonts internes del centre logístic pratenc, han informat a elBaix.cat que els darrers dies hi hagut una reunió a Roma entre representants sindicals a Amazon d’Espanya, però també d’Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, França, Polònia, la República Txeca i, fins i tot, Estats Units. Aquesta concentració, però, no hauria acabat amb una decisió col·lectiva definitiva, sinó amb una nova cita per després de l’estiu, a Londres.

Els treballadors de la companyia de venda online es queixen dels “ritmes de treball i salut laboral” i asseguren que tots els països representats a la reunió han coincidit en que l’estructura d’Amazon presenta els mateixos conflictes arreu.

Diferents testimonis de la delegació madrilenya, en justificació de la vaga, han explicat el cansament extrem que provoquen les jornades laborals. L’adjunt d’acció sindical de la Federació de Serveis a la Ciutadania del Baix Llobregat, José Luis Arias, aclareix que al centre madrileny s’accentua el problema perquè, a diferència del Prat, “no tenen robotitzat el servei de preparació de comandes” i han de fer llargs recorreguts pels magatzems, a més d’encarregar-se de les entregues.

Tot i això, Arias matisa que aquest sentiment de germanor entre els treballadors de diferents regions és perquè el model de negoci d’Amazon exigeix uns ritmes massa alts de repartiment i de producció i això suposa una fatiga elevada entre la seva plantilla.

Després de quedar descartada l’acció europea per fer una aturada el Prime day, la jornada amb els preus més baixos, situada al juliol, s’ha deixat la porta oberta a altres opcions. Les dates de la nova cita entre països encaixarien amb una possible acció al novembre, pel Black Friday i, segons expliquen les fonts de la negociació, podria tenir una vessant “mundial” tot incloent a la vaga als centres dels Estats Units.

De moment, el centre logístic de la marca americana al Baix Llobregat ja ha arribat a la xifra de 700 empleats en mig any. Inaugurant-se a l’octubre, va prometre tenir un total de 3.000 treballadors a les acaballes del 2021.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here