Habitatge Metròpolis Barcelona acabarà sent una societat públic-privada a parts iguals. Les primeres promocions d’habitatge es podrien iniciar a Sant Boi de cara a la tardor

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha ofert a l’Ajuntament de Barcelona la compra del 50% del capital del nou operador metropolità d’habitatge de lloguer Habitatge Metròpolis Barcelona. L’oferiment s’ha fet durant el ple del Consell Metropolità que s’ha celebrat aquest dimarts. Aquest compromís de compra d’accions ja es va acordar en un protocol de col·laboració entre les dues administracions, signat el 9 de febrer de 2018, i va quedar reforçat durant el plenari de l’Ajuntament del 23 de març. Segons l’acord, el consistori adquirirà 30 accions d’Habitatge Metròpolis Barcelona per un import de 30.000 euros, una vegada es compleixin tots els requisits legals.

Després d’aquesta adquisició, i abans de l’estiu, l’AMB ha recordat que treurà a concurs la incorporació d’un soci privat que aportarà el 50% del capital total, de manera que el nou operador acabi sent una societat mixta públic-privada a parts iguals. Habitatge Metròpolis Barcelona té l’objectiu de construir entre 500 i 600 pisos de lloguer assequible cada any, a un preu màxim de 750 euros al mes, per frenar la tendència a l’alça que pateix l’habitatge metropolità.

En breu, l’AMB començarà a redactar els projectes per edificar les primeres promocions d’habitatge. Les cinc primeres, que sumaran 350 pisos, es realitzaran als municipis de Montgat, Sant Adrià del Besòs i Sant Boi de Llobregat. A la tardor ja es podrien iniciar les obres de les promocions, i les primeres entregues de claus estan previstes a finals del 2019. La previsió és la d’assolir unes 4.500 unitats en vuit anys, segons ha apuntat l’AMB.

Els futurs llogaters, que seran seleccionats per convocatòria pública, optaran a subvencions, de manera que els beneficiaris amb rendes més baixes puguin abaratir fins a la meitat la mensualitat màxima de 750 euros. El contracte tindrà una vigència de sis o set anys prorrogables, i es revisaran periòdicament els ingressos de la unitat familiar per afavorir la rotació en els pisos i prioritzar els veïns que tinguin més dificultats per accedir a un lloguer convencional.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here