Les Festes de la Carxofa s’acomiaden un any més, revalidant l’èxit de participació de les edicions anteriors. Durant els mesos de març i abril, en el conjunt d’activitats gastronòmiques i culturals de les festes, hi han participat més de 16.000 persones

Les Festes de la Carxofa s’acomiaden un any més, revalidant l’èxit de participació de les edicions anteriors. Durant els mesos de març i abril, en el conjunt d’activitats gastronòmiques i culturals de les festes, hi ha participat més de 16.000 persones.

Amb aquestes festes, el Prat ha volgut compartir amb persones vingudes d’arreu de l’àrea metropolitana i d’altres municipis catalans el seu emblemàtic producte agrícola.

El Fira Tapa posa el punt i final a les Festes de la Carxofa

El Fira Tapa, celebrat el darrer cap de setmana, va marcar el punt i final a les Festes de la Carxofa 2018. A la Plaça de Blanes, els prop de 8.000 assistents van consumir un total d’11.186 tapes de carxofa, elaborades per 13 restauradors locals, durant aquesta fira organitzada per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), amb el suport de l’Ajuntament del Prat.

La Carxofada del Prat, la cita central de les festes

El diumenge anterior, el 15 d’abril, també es va celebrar al Parc d’en Fondo d’en Peixo La Carxofada del Prat, organitzada per l’Ajuntament del Prat i GATS. Dirigida a un públic infantil i familiar, va combinar la carxofada, per a la qual es van vendre 1.265 tiquets de consumició, amb activitats per als més petits, música, ball o venda de producte fresc de proximitat, a més d’un concurs de cuina.

Confluència de bona música i gastronòmica a l’Escarxofa&Jazz

Tampoc no podia faltar el tradicional Escarxofa&Jazz, que en aquesta edició va atraure prop de 1.500 persones amb la seva proposta lúdica i gastronòmica, que combina el millor arròs amb carxofes i ritmes de jazz. La Plaça de Joan García Nieto va acollir aquest esdeveniment, organitzat per la Capsa i l’Associació Gastronòmica Cultural les Escarxofes del Prat. Al llarg del dia, s’hi van vendre 1.100 tiquets.

Menús amb Carxofa Prat i pollastre Pota Blava al Març Gastronòmic

El mes anterior, els amants de la Carxofa ja van tenir l’oportunitat de degustar menús elaborats amb la reina del Parc Agrari i pollastre Pota Blava durant el Març Gastronòmic, organitzat per l’Ajuntament del Prat i l’AGT. En 32 restaurants del Prat, altres localitats del Baix Llobregat, Barcelona i L’Hospitalet, es van consumir més de 5.500 menús amb aquests productes de proximitat entre principis de març i el 8 d’abril.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here