Un any més, Sant Feliu es vestirà de gal·la del divendres 11 al diumenge 13 de maig per rebre les Festes de Primavera 2018 i acollir la 60a Exposició Nacional de Roses i la 39a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Paral·lelament, al llarg del cap de setmana el municipi serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure

El pregó de les festes, a càrrec del periodista santfeliuenc Esteban Crespo, donarà el tret de sortida a la celebració el divendres 11, a les 19 h, a l’Auditori del Palau Falguera. Tot seguit, s’obrirà al públic l’Exposició Nacional de Roses i s’inaugurarà la Fira Comercial i Industrial.

Olors i textures de roses al Palau Falguera

L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar unes 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) d’entre 300 i 400 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

Enguany l’Exposició de Roses arriba a la 60a edició des que va ser declarada Nacional l’any 1958 i coincideix amb el 90è aniversari de la primera Exposició celebrada l’any 1928 a l’Ateneu Santfeliuenc. Per aquest motiu des dues de les façanes de l’Ajuntament es retrà homenatge a aquestes dues efemèrides, amb les roses com a protagonistes.

A més, amb les Festes de Primavera 2018 continua la gastronomia de les roses, organitzada pels Amics de les Roses. Alumnes del cicle formatiu d’hoteleria de l’institut Martí Dot elaboraran receptes amb roses i altres flors a “La cuina de les roses”, a la terrassa de la capella del Palau Falguera.

L’Escola Municipal de Música enguany amenitzarà l’Exposició Nacional de Roses amb concerts de petit format a la cova dels jardins del Palau Falguera i al recinte firal. A més, participarà en una cercavila el dissabte amb les bandes de música Diamantina i de l’Escola Municipal de Música de Sant Boi.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L’Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 400 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Estand #ByeByeVia a la plaça de la Vila

Enguany el contingut de l’estand institucional serà el soterrament. Hi trobareu informació sobre el projecte constructiu i sobre el procés participatiu que es durà a terme després de l’estiu per definir la urbanització de la superfície que s’alliberi.

La Fira, el millor aparador comercial

La 39a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, aparador del comerç i del teixit associatiu local, omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands amb productes de tota mena. Els comerços mostraran els seus productes i serveis. El carrer de Laureà Miró acollirà una mostra del comerç local. Al tram comprès entre els carrers de Pou de Sant Pere i Josep M. de Molina trobareu Tendències Street, on comerços santfeliuencs faran demostracions i degustacions dels seus productes.

La Fira Verda i el Mercat de Pagès es traslladen aquest any al carrer de Pi i Margall, a l’alçada del passeig de Bertrand. Seran diferents espais que mostraran el compromís del municipi amb el medi ambient, amb exposicions, tallers i assessorament per fer un Sant Feliu més sostenible.

Activitats per a tots els gustos

Com cada any, en el marc de les Festes de Primavera s’organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, sardanes, teatre, etc. En destaca la Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Festival Buti+Farra+Sound, el Firajoc al parc Nadal, i el Firaesport al col·legi Verge de la Salut.

Una novetat d’aquest any és l’espai de Food Trucks, que estarà situat al passeig de Bertand, entre Pi i Margall i Torras i Bages.

La ràdio, en directe

L’emissora municipal, Ràdio Sant Feliu, serà de nou a les Festes de Primavera. Estarà a la plaça de la Vila, des d’on oferirà una programació especial amb motiu de les Festes.

Consulteu el detall del programa d’activitats.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here