La factura de la privatització més gran de la història de Catalunya ascendeix, com a mínim, fins als 300 milions d’euros, després que el Tribunal Suprem confirmés l’anul·lació de la concessió a Acciona el 2012 de l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL)

La Generalitat, però, no preveu que aquesta operació tingui cap impacte en els seus comptes aquest any, segons ha confirmat AIReF. L’entitat ha “consultat” la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE), “l’encarregada de mesurar l’efecte de l’operació”, i la mateixa Generalitat per tal de saber si la sentència del Tribunal Suprem tindria algun “efecte” sobre els comptes públics del 2018.

Des de l’AIReF han assegurat que “probablement” no s’hagi de fer front a la factura aquest any per “la dilació dels terminis en la tramitació de les sentències”, ja que “és necessari” que hi hagi una sentència que estigui quantificada perquè es pugui valorar en termes de comptabilitat nacional”. Així, l’AIReF ha insistit que és “possible” que s’hagi de fer front al cost de la privatització l’any 2019.

El govern català va vendre per 1.000 milions, dels quals ja n’havia ingressat més de 300, l’empresa pública ATLL. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar el concurs el 2015 perquè considerava que la Generalitat va modificar-ne les clàusules, fet que, segons la llei, el permetia anul·lar-lo. La Generalitat va recórrer la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però el Tribunal Suprem la va ratificar el febrer del 2018.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here