La Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat que se celebra aquest cap de setmana, acull per cinquè any consecutiu la Fira Verda, un espai per conscienciar la ciutadania sobre la importància de ser responsables i tenir cura del medi ambient

Enguany la Fira Verda i el Mercat de Pagès es traslladen al carrer de Pi i Margall, a l’alçada del passeig Bertrand. Serà un espai divulgatiu i informatiu que s’amenitzarà amb tallers presencials durant tot el cap de setmana, adreçats tant a grans com a petits.

La Fira Verda planteja un recorregut per conèixer les principals accions en l’àmbit del medi ambient que s’han dut a terme a la ciutat, però també els projectes en els quals s’està treballant per tal de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible.

Així, es donaran a conèixer les polítiques municipals per fomentar la reducció de residus o els beneficis de practicar correctament la recollida selectiva. A la Fira Verda també es farà difusió de l’agroecologia, un tipus d’agricultura que promou la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, i que defensa l’alimentació saludable a partir de productes que no han estat tractats amb pesticides ni fertilitzants químics, i que provenen de l’agricultura de quilòmetre 0.

La riquesa que el Parc Agrari, el Parc Natural de Collserola, o el riu Llobregat aporten a Sant Feliu, també seran temes que es tractaran a la fira.

Els ciutadans rebran informació sobre la campanya “Connecta’t a l’estalvi energètic“, impulsada fa uns mesos per tal d’informar la població sobre com reduir el consum d’energia, tant a nivell domèstic, com comercial o empresarial. En el marc de la Fira Verda també es donaran a conèixer les polítiques mediambientals contra el canvi climàtic de la ciutat, les quals s’abordaran en el Pla del Clima i l’Energia.

En aquest sentit, s’incidirà en qüestions com el pla de renovació de l’enllumenat públic, la utilització d’energies renovables en equipaments o la incorporació de vehicles elèctrics en la flota municipal.

Les accions impulsades pel centres educatius en el marc del programa Agenda 21 Escolar també tindran especial protagonisme a l’espai verd de la Fira.

D’altra banda, des del divendres i fins diumenge es faran tallers on, per exemple, es podrà conèixer quines són les plantes aromàtiques auxiliars de l’hort, aprendre a fer un molinet de vent i un hort urbà al balcó, fer bosses d’olor amb plantes aromàtiques o cultivar germinats i brots tendres, entre d’altres. A més, durant tots els dies, els més petits podran gaudir de la Jugateca ambiental, amb jocs i tallers sobre natura i sostenibilitat.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here