L’artista valencià Escif, que va ser l’escollit després d’un procés de selecció de 8 mesos, amb una convocatòria internacional i dos jurats, és l’encarregat de plasmar la lluita històrica i valors de la  ciutadania en el mural de 400m2 de la plaça de La Salut de Sant Feliu de Llobregat.

Escif va passar 10 dies a Sant Feliu per conèixer millor la història de la ciutat i els veïns i veïnes que van lluitar a l’època, així com conèixer les diferents entitats vinculades al barri. La residència artística pretenia generar una reflexió sobre el passat, però també sobre el present i futur de la ciutat.

L’artista valencià reconegut internacionalment per la seva originalitat i la profunda reflexió que acompanya les seves creacions és també un gran activista, ja que l’obra de l’anomenat “el “Banksy espanyol” està marcada per la crítica social i política. En els seus treballs ha tractat temes socials com el cas Gürtel, la Primavera Valenciana, les retallades econòmiques o l’urbanisme de València. Al llarg de la seva trajectòria ha fet intervencions artístiques arreu del món. La seva proposta per al mural de la plaça de La Salut vol reflexionar sobre la memòria històrica, el moviment de lluita veïnal i les esperances dels habitants de Sant Feliu.

Aquesta intervenció forma part de la remodelació completa de la plaça de La Salut, plaça que compta amb una història important per a la ciutat. El mural simbolitzarà la lluita de les entitats veïnals que, fa 40 anys, van aconseguir la construcció d’aquesta plaça en lloc d’una benzinera.

L’artista pintarà el mural del 15 al 25 de maig, i la inauguració oficial es farà el dissabte 26 a les 12 h a la plaça de La Salut.

Aquesta iniciativa està organitzada per de l’Ajuntament de Sant Feliu, la fundació Contorno Urbano i l’associació Kaligrafics.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here