Sota el títol: “Cohabitatge: alternatives d’habitatge per a gent gran”, aquestes jornades volen ser una proposta de mostra d’experiències i de debat en el marc del Maig Cooperatiu del Prat, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Les Jornades pretenen abordar les alternatives que el cooperativisme o l’economia social ofereixen a les necessitats habitacionals de les persones grans. No voler perdre el contacte amb l’entorn, està a prop de la família i amics, gaudir de la màxima autonomia i intimitat… són desitjos que xoquen amb les possibilitats i l’oferta actual.

Comptaran amb la presència del professor de ciència política de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ricard Gomà, que farà la conferència inaugural. D’una primera taula d’experiències i d’una segona taula amb institucions o entitats que poden facilitar aquest tipus de projectes a través de posar a disposició el sòl, el finançament o noves polítiques i regulacions.

La COV, neix l’any 1962 al Prat de Llobregat a partir de l’organització de moltes famílies treballadores per accedir a un habitatge digne i millorar les seves condicions de vida. Amb més de 1000 pisos construïts, la COV és una de les cooperatives de d’habitatge de referència a Catalunya. Gràcies a l’aposta per la continuïtat, ha pogut acompanyar als socis i sòcies al llarg de la seva vida, generant serveis per les necessitats que anaven aflorant i esdevenir una cooperativa que col·labora i recolza a altres projectes pratencs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here