El millor cinema documental es podrà veure a deu municipis de la demarcació de Barcelona fins al 27 de maig‬. Entre ells, les localitats baixllobregatines de Gavà i Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca

El Teatre Núria Espert, escenari de la projecció de tres documentals

Sant Andreu de la Barca és aquest any una de les seus del prestigiós Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona per a la projecció de documentals.

El Teatre Núria Espert participa a la secció “A prop” d’aquest reconegut certamen, que pretén acostar el gènere documental al públic sortint de la ciutat de Barcelona.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha destacat que “per a nosaltres és una gran notícia que els responsables d’aquest certamen ens hagin proposat per acollir una secció del festival” i ha recordat que “amb la iniciativa acostem l’art i el cinema als veïns de Sant Andreu, poden veure tres documentals de primer ordre de manera totalment gratuïta”.

El DocsBarcelona s’expandeix per el territori

En el marc del festival, el Teatre Núria Espert és l’escenari de tres documentals de la selecció d’aquest any: “El Espanto”, “Time Thieves, ladrones del tiempo” y “Wonderful Losers”.

La programació del DocsBarcelona, que aquest any arriba a la 21 edició, es complementa amb les activitats d’indústria, que reuneixen a més de 400 professionals, tallers, conferències i la ja tradicional Master Class 7 Plans 7, que aquest any imparteix Talal Derki, director de Of Fathers and Sonsy Return a Homs.

El programa de la present edició del DocsBarcelona compta amb un total de 41 films i destaca per l’extraordinària selecció de documentals de producció catalana, molts dels quals tindran la seva estrena mundial en les pantalles del festival.

També destaca, entre la programació, la varietat de gèneres i tons dels films, que van des de la comèdia de la realitat, amb obres com “Hasta mañana si Dios quiere”, “La flor de la vida” o “Robar a Rodin”, fins als més crus retrats de matèries d’actualitat, com “Of Fathers and Sons”, “The Cleaners” o “Voces de Guerrilla”.

El festival s’acostarà als conflictes de Colòmbia, Síria, Ucraïna o el Congo i amb esperit crític, reflexiu i valent, els directors d’algunes cintes no fan reflexionar sobre la crisi dels refugiats, la societat contemporània, la llibertat d’expressió i la memòria històrica.

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here