Els dies 25, 26 i 27 de maig Santa Coloma de Cervelló la seva 33a FESTA DE LA CIRERA, després que el cap de setmana passat ho fes Sant Climent i a l’espera de la 38a FESTA DE LA CIRERA de Torrelles, que es celebrarà el cap de setmana del 2 i 3 de juny

La Cirera és una festa d’arrel tradicional que pretén donar a conèixer el fruit més apreciat del municipi de Santa Coloma de Cervelló: la cirera. La festa de la cirera no és només un homenatge al fruit per antonomàsia del la localitat baixllobregatina, és una manera de posar en valor la tasca dels pagesos i pageses, i de reconèixer tota una forma de treballar i viure. No hem d’oblidar que actualment el Baix Llobregat n’és una de les principals zones productores, i concretament a Santa Coloma de Cervelló s’hi fan les cireres més primerenques.

L’atractiu principal de la festa és la MOSTRA DE LA CIRERA, una exposició que cada any canvia la seva sorprenent decoració, però sempre amb la cirera com a protagonista. A més de la visita en horari diürn, també es pot visitar la Mostra dissabte de 23h a 00h30. Les VISITES NOCTURNES però són especials, el visitant fa el recorregut per al Mostra acompanyat dels protagonistes de l’escenari, i viuen una experiència sorprenent.

La festa i el seu MERCAT DE LA CIRERA són una bona oportunitat per comprar aquest fruit tant preuat. Hi podreu comprar 4 classes de cireres que per aquesta època es troben en el seu punt òptim de maduració: la Prime Giant, una cirera molt madura, amb una carn forta i dolça; la Starkin, dolça però amb un punt d’acidesa molt característic, ideal per a macerar amb aiguardent i aconseguir unes delicioses postres; la Van, una cirera que és més grossa que les altres; i la Lapins, per als que els agraden les cireres una mica més verdes.

En un espai emblemàtic i amb una ambientació especial hi trobareu el MERCAT PAGÈS, on es poden trobar les propostes gastronòmiques més autèntiques. I si us agrada l’artesania, podreu passejar i guaitar les paradetes de la FIRA D’ARTESANIA.

Durant el cap de setmana de la Festa també podreu visitar les següents EXPOSICIONS:

• Grans en moviment per Santa Coloma, una exposició fotogràfica que pretén ser un homenatge a la gent gran del municipi.

• L’art de mirar bolets, organitzada pel Grup Micològic La Roca Dreta

• Mostra i intercanvi de punts de llibre

• Restauració de mobles antics, patchwork , manualitats, tapisseria i mostra de pintura

UNA FESTA DE LA CIRERA PER A GRANS I PETITS

Durant tot el cap de setmana, i per a totes les franges d’edat, hem programat un seguit d’activitats participatives, espectacles i música per a tots els públics i tots els gustos.

Hi haurà actes d’arrel tradicional, com L’EXHIBICIÓ DELS AZCOLARIS CATALANS, però també ESPECTACLES FAMILIARS i BATUCADES.

No faltaran els mítics CONCURSOS D’ESCOPIR PINYOLS I APILAR CAIXES DE CIRERA, tant per adults com per a infants. Per als menuts tindrem NARRACIÓ DE CONTES, TALLER DE FER PA, LUDOTECA DE JOCS TRADICIONALS, PASSEIG EN PONI i visitar la GRANJA.

Pel que fa a la gastronomia, podrem assistir a un SHOW COOKING amb productes de temporada, a la presentació i tast del Sirot, vi de cirera, i de mel de flor de cirerer. També hi haurà un espai de tast, amb food trucks per a fer un mos deliciós i ràpid, que completaran l’oferta dels bars i restaurants.

En aquesta edició es consoliden actes com la TROBADA DE PUNTAIRES o la TROBADA DE VEHICLES CLÀSSICS, les ACTUACIONS MUSICALS de l’Associació Musical Sifasol i la Coral Salvana, l’EXHIBICIÓ DE COUNTRY de l’Ateneu Unió, i la TOQUITUKADA, una exhibició de grups de percussió.

La Festa de la Cirera també es viu de nit; divendres amb el SOPAR JOVE i el concert del Grup de Versions ANGANGAS, i dissabte amb el BALL DE LA CIRERA, amb la marxa de l’orquestra TAXMAN BAND.

FI DE FESTA

Diumenge quan es faci fosc serà el moment de posar el punt i final a la 33a Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló. Primer amb el concet VERSIONS ÍNTIMES amb la veu de l’Anna Pérez i la guitarra de Fonso Castillo, i tot seguit amb el CORREFOC pels carrers del casc antic, a càrrec de la Colla de Drac i Diables de la Colònia Güell. El recorregut acabarà al parc de Can Lluch amb un fi de festa “infernal”. Un espectacle pirotècnic acomiadarà la Festa i marcarà el punt d’inici de preparació de la Festa de l’any vinent.

VISITES PER L’ENTORN

A més de comprar cireres i gaudir de la programació cultural i tradicional que oferim, la visita a Santa Coloma de Cervelló també es pot aprofitar per a conèixer l’entorn modernista de la Colònia Güell i la seva Església, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí. Podeu trobar més informació al web www.gaudicoloniaguell.org

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here