L’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon, juntament amb els alcaldes i alcaldessa d’Abrera, Terrassa i Viladecavalls, Jesús Naharro, Alfredo Vega i Francesca Berenguer respectivament,  es va reunir divendres 18 de maig a Madrid amb el Director General de Carreteras, Jorge Urrecho, per conèixer l’estat de les obres de l’autovia orbital B-40.

Aquesta reunió va ser fruït de la petició conjunta dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia que es va realitzar el passat mes de març a Terrassa. A la reunió de divendres, els representants de l’estat van presentar l’evolució dels treballs d’un projecte que es va iniciar ja fa més de 10 anys, que ha patit endarreriments, retallades i contínues actualitzacions i modificacions.

El Director General de Carreteres del Ministeri de Foment va explicar a la delegació de municipis que la data que va anunciar el ministre Íñigo de la Serna el passat mes de juny a la visita que va realitzar a les obres, no pot ser confirmada. Els representants dels municipis van titllar l’anunci de “mala notícia” ja que des de Foment han explicat que la raó d’aquest nou endarreriment no és una qüestió econòmica, sinó tècnica i procedimental.

Per als municipis afectats, és imprescindible el compromís ferm de l’estat per conèixer quan estarà finalitzada aquesta via cabdal per al territori, tant per la millora de la mobilitat, com per consolidar la competitivitat econòmica i empresarial de la zona. Per a la delegació dels municipis, respecte l’evolució de les obres, també és important poder concretar el disseny i els terminis d’execució dels enllaços, tant a la zona sud com nord del túnel, així com a la resta de connexions.

En la presentació que es va fer a la reunió per part dels responsables del projecte, es va evidenciar que encara queden força temes per emprendre, el que -segons els responsables- els impedeix no poder confirmar una data de finalització. Els representants municipals van exigir al titular de Carreteres, “la màxima celeritat i compromís en el projecte”, a més de poder establir un seguiment periòdic i de primera mà de tots els aspectes relacionats amb l’obra i la seva finalització.

En aquesta línia, es va acordar realitzar una nova visita el proper mes de setembre, per conèixer de primera mà els detalls i l’evolució de les obres. Aquesta visita forma part d’aquest compromís de poder realitzar un seguiment periòdic, que s’espera que sigui trimestral, per part dels representants polítics i tècnics de cada un dels ajuntaments i dels agents socioeconòmics del territori, amb els representants ministerials.

Front comú

La reunió celebrada ha estat fruït de la petició conjunta dels municipis i agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia orbital B-40 que es va fer el passat mes de març a Terrassa, amb els representants polítics i juntament amb els representants de la patronal catalana Cecot i de la Cambra de Comerç de Terrassa; i que van escenificar el front comú dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres d’aquesta infraestructura, alhora que van sol·licitar el compliment del calendari previst per a la seva finalització.

D’aquesta reunió en van sorgir una sèrie d’acords que anaven des de sol·licitar una reunió d’urgència amb el ministre de Foment per explicar la situació i conèixer l’estat de les obres -que es va celebrar divendres 18 de maig amb el Director General de Carreteras del Ministeri de Foment-, fins a sol·licitar la creació d’una comissió tècnica de seguiment trimestral que informi del projecte; un recordatori de la data que havia proposat el propi Ministeri per a la  finalització; així com de proposar la creació d’una comissió de seguiment, un calendari de projecte, un anàlisi d’avaluació i planificació del mateix que inclogués l’encaix de les connexions i els enllaços dels municipis amb l’autovia.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here